Is deze nieuwe Pokémon Go-update genoeg om spelers te lokken?

Nu aan het lezen

Is deze nieuwe Pokémon Go-update genoeg om spelers terug te lokken?

Is deze nieuwe Pokémon Go-update genoeg om spelers terug te lokken?

Er waren weken deze zomer dat het eerste gesprek van de dag met je collega’s ging over welke Pokémon zij hadden gevangen in het weekend. Jij, niet bewust van je waterrijke omgeving goed voor heel veel magikarps, was er inmiddels al wel klaar mee. Wat een enorme hype, dacht je. Binnen een paar weken is het weer over.

Die weken werden maanden en de hype rondom Pokémon leek maar te groeien. Tot de bubbel knapte. Pokémon Go zorgde voor verkeersongelukken, schreven de media. En hoe leuk is het eigenlijk om totaal verzonken in je eigen spel ‘samen’ te spelen in een park of andere buitenlocatie met een gym?

Rise and fall

Maker Niantic zag het succes van het augmented reality-spel verdwijnen met de snelheid waarmee het kwam: binnen no-time. De meest gehoorde reden: de wensen van gebruikers werden niet gehoord. Zo wilden spelers Pokémon kunnen ruilen met elkaar, een grotere verscheidenheid van Pokémon tegenkomen op straat en een ranglijst van wereldwijde spelers hebben.

In juli beloofde de maker van de mobiele game dat een deel van bovenstaande punten zouden komen tegen  het einde van de zomer. De winter kwam en er kwamen wat kleine updates met nieuwe functies, maar echt aantrekkelijke uitbreidingen ontbraken, tot nu. Donderdagnacht kwam Pokémon Go met een frisse lading aan nieuwe monsters – wel 80 stuks! Het is de grootste en enige update to nu toe qua Pokémon.

Populariteit

Met de toevoeging van extra Pokémon onder wie Togepi en Wobuffet, zijn ook nieuwe aanvalstechnieken en voorwerpen beschikbaar gemaakt. Het is de vraag of het spel dat in december 2016 op 1,2 miljoen Nederlandse smartphones stond zijn populariteit hiermee kan herbeleven. In september van vorig jaar telde de app zo’n 600.000 gebruikers meer.

Volgens geruchten wil Niantic op termijn ook grotere functionele wijzigingen doorvoeren, waardoor gebruikers ein-de-lijk Pokémon kunnen ruilen met andere spelers én met hen kunnen vechten. Tot dan vermaken wij ons met de Pokémon uit de Johto-regio en zijn we bezig nieuwe movesets uit te vogelen – al lastig genoeg.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.