Nieuwe site van Pottermore roept veel reacties op - Vance

Nu aan het lezen

Nieuwe site van Pottermore roept veel reacties op

Nieuwe site van Pottermore roept veel reacties op

Pottermore, de interactieve website speciaal voor Harry Potter-fans, heeft een compleet nieuwe website gekregen. De site werd opgericht door J.K. Rowling – de schrijfster van de Potter-boeken – zelf en biedt nieuwe verhalen, interactieve spellen en veel meer over de magische wereld van heksen en tovenaars.

JK rowling Pottermore

Om de nieuwe site te vieren heeft J.K. Rowling een gloednieuw verhaal over Harry Potter geschreven. In het verhaal verklapt ze nieuwe informatie over de geschiedenis van de Potter-familie, zoals waar het grote familiebezit vandaan komt en hoe Harry uiteindelijk aan de onzichtbaarheidsmantel komt.

Deze nieuwe verhalen verschijnen als eerste op de website van Pottermore en de ledenlijst groeit snel. Om het grote aantal fans bij te houden is er een nieuwe opmaak van de website gelanceerd. Susan Jurevics, directeur van Pottermore, beschrijft het nieuwe uiterlijk van de website. “J.K. Rowling is bezig met het uitbreiden van haar magische universum en terwijl de toverwereld uitbreidt, doet Pottermore dat ook. Het fascinerende verhaal van de Potter-familie, van de schrijfster zelf, zal iedereen betoveren om geinteresseerd te raken in deze wereld en laat zien hoezeer het schrijven van J.K. Rowling in het hart van de nieuwe site ligt.”

Maar toch zijn er ook veel fans die het niet eens zijn met de veranderingen op Pottermore. De website was voor de vernieuwing vooral een interactieve ervaring rondom Harry Potter. Fans konden spellen spelen in de toverwereld door huispunten te verdienen, te duelleren en bijvoorbeeld een toverdrankles te nemen. Ook op de oude site werden al nieuwe verhalen van J.K. Rowling geplaatst, maar nu biedt de site meer een nieuwsoverzicht dan een interactief forum. De website meldt wel dat er nog nieuwe features zullen komen in de toekomst.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.