Niks Millenials, Generatie X zit meest op social media! Aldus dit onderzoek.

Nu aan het lezen

Niks millenials, generatie X zit meest op social media!

Niks millenials, generatie X zit meest op social media!

“Leg dat ding nou eens weg!” Grote kans dat ook jouw omgeving wel eens zeurt over wanneer jij je smartphone gebruikt. Het lijkt vaak alsof jongeren het meest bezig zijn met social media, maar niks blijkt minder waar. Tenminste, als we dit Amerikaanse onderzoek van Nielsen mogen geloven.

Behoor jij tot de millennials (ben je tussen de 18 en 34 jaar)? Dan behoor je niet tot de generatie de het meest op internet zit! Volgens dit onderzoek is dat namelijk generatie X, mensen tussen 35 en 49 jaar. Deze groep is ongeveer zeven uur per week bezig met social media, waar de millenials maar zes uur nodig hebben.

Interessante uitkomsten

Vrouwen besteden meer tijd aan social media dan mannen, namelijk gemiddeld zes uur en 33 minuten tegenover gemiddeld vier uur en 23 minuten. Binnen de social media kanalen is Facebook het best vertegenwoordigd op smartphones en computers.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dit dat onderzoek is gedaan onder Amerikanen. Ons internet- en mediagebruik lijkt tot op zekere hoogte op dat van de Amerikanen, maar is natuurlijk niet helemaal hetzelfde.

Voor meer interessante uitkomsten en verdere details, kun je het hele onderzoeksrapport bekijken.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.