Nu op Netflix: inspirerende documentaire Ladies First

Nu aan het lezen

Nu op Netflix: inspirerende documentaire Ladies First over boogschutter Deepika Kumari

Nu op Netflix: inspirerende documentaire Ladies First over boogschutter Deepika Kumari

Vanaf vandaag is er een geheel nieuwe documentaire te kijken op Netflix: Ladies First. Deze film vertelt het inspirerende verhaal van Deepika Kumari, een boogschutter uit India. “De voornaamste les Deepika je in de film leert, is dat je alleen verliest als je opgeeft. Je moet blijven vechten”, vertelt maker Shaana Levy-Bahl aan Vogue.

Deepika Kumari verliet haar huis toen ze nog maar 12 jaar oud was, op zoek naar een betere toekomst. Ze ging boogschieten en bleek daar goed in te zijn. Binnen vier jaar was ze namelijk de nummer 1 boogschutter van de wereld. Uiteindelijk wordt ze zelfs de eerste vrouw uit India die een gouden medaille wint op de Olympische Spelen.

28 talen

In Ladies First wordt dat verhaal dus verteld. “Zelfs al is dit een film over een meisje uit India, willen we dat Deepika’s verhaal jonge meisjes laat geloven dat ook zij kunnen bereiken wat ze willen, als ze hard genoeg werken en in zichzelf geloven”, aldus Levy-Bahl.

“Er zijn miljoenen meisjes over de gehele wereld die lijden onder een gebrek aan zelfvertrouwen en kansen. We hebben verhalen als die van Deepika nodig om hen en hun gemeenschappen moed te geven.” En de film krijgt dan ook een groot bereik, met ondertitels in maar liefst 28 verschillende talen. En ook Nederlands zit daar bij.

Ladies First is vanaf nu te zien op Netflix.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.