De NuDown jas houdt je warm met lucht - Vance

Nu aan het lezen

De NuDown jas houdt je warm met lucht

De NuDown jas houdt je warm met lucht

In de wintermaanden is het je misschien ooit opgevallen dat duiven en andere vogels er wat dikker bij zitten dan normaal. Ze zetten namelijk hun veren op, waardoor er meer lucht tussen blijft hangen. De lucht warmt op door hun lichaamswarmte en houdt ze heerlijk warm op koude dagen. Dit slimme natuurlijke effect wordt ook toegepast in de nieuwe winterjassen van NuDown. De drager van deze bijzondere jas kan zelf de warmte binnen de jas reguleren door middel van lucht.

Om het systeem werkelijkheid te maken, werkte het bedrijf samen met twee ontwerpers, Julie Ringler en Kimi Davies Rice, die opgeteld 15 jaar ervaring hebben bij Patagonia. De jassen komen allemaal met een ingebouwd pompje waarmee je lucht in de jas kan pompen als het koud is. NuDown beschrijft hoe 20 keer pompen genoeg lucht toevoegt om je warm te houden op een frisse dag, 30 pompjes genoeg is voor een koude dag en 40 of meer pompjes bedoeld zijn voor de echt slechte condities (bijvoorbeeld tijdens het wachten op de skilift). Krijg je het te warm? De jas koelt snel weer af als je er lucht uit laat.

NuDown-Thermo-Manify-4-e1421756247283

Elke keer pompen voegt volgens NuDown ongeveer één Fahrenheit aan comfort toe, maar voor temperaturen onder de 20 graden raden ze de speciale ‘Argon Gas Upgrade kit’ aan. Deze add-on vult je jas met argon, hetzelfde gas dat wordt gebruikt bij bijvoorbeeld dubbele beglazing.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.