Obama schrijft Twitter-geschiedenis met anti-racisme tweet - Vance

Nu aan het lezen

Obama schrijft Twitter-geschiedenis met anti-racisme tweet

Obama schrijft Twitter-geschiedenis met anti-racisme tweet

Terwijl president Trump met zijn uitspraken voor de nodige oproer zorgt, krijgt Barack Obama er steeds meer fans bij. Hij mag dan wel niet meer de president van Amerika zijn, toch lukte het hem om geschiedenis te schrijven.

Meeste likes ooit

Afgelopen weekend liepen de spanningen hoog op tussen alt-rechtste demonstranten en tegen-demonstranten in het Amerikaanse plaatsje Charlottesville. Aangezien Obama niet meer de bevoegdheid heeft om het volk toe te spreken tijdens een persconferentie, liet hij van zich horen op Twitter. De reacties liegen er niet om. Slechts drie dagen nadat hij de tweet plaatste, is zijn tweet al de meest populaire tweet in de geschiedenis van het sociale medium.

Liefde overwint

Met zijn quote van Nelson Mandela en bijpassende foto bereikte Obama het record van 3 miljoen likes. Een indrukwekkende prestatie in zo’n kort tijdsbestek. De tweet was onderdeel van een drietal, elk een deel van de Mandela quote:

“People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love…”

“…For love comes more naturally to the human heart than its opposite.” – Nelson Mandela

Obama roept met zijn tweets iedereen op om elkaar te respecteren en lief te hebben, ongeacht huidkleur, achtergrond of religie. De vele likes bewijzen meteen zijn punt: de liefde overwint.

Top 3

Op de nummer twee van de meeste likes staat nog steeds Ariane Grande, die na de aanslag in Manchester een emotioneel bericht plaatste. Op nummer drie staat nog altijd de beroemde celeb-selfie van Ellen Degeneres uit 2014.

Foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.