Er wordt op dit moment gewerkt aan een Obi-Wan Kenobi film - Vance

Nu aan het lezen

Er wordt op dit moment gewerkt aan een Obi-Wan Kenobi film

Er wordt op dit moment gewerkt aan een Obi-Wan Kenobi film

May the force be with you kreeg deze donderdag een hele nieuwe lading. De mysterieuze kracht van een Jedi waar met deze uitspraak naar wordt verwezen, refereert in dit geval aan Obi-Wan Kenobi: één van de belangrijkste Jedi die ooit heeft geleefd in het Star Wars universum.

Volgens The Hollywood Reporter zou er een film worden gemaakt over het personage. In een eerdere prequel over deze bijzondere jedi, werd Obi-Wan Kenobi gespeeld door de Britse acteur Alec Guinness. In de nieuwe trilogie nam Ewan McGregor de rol op zich.

Ewan McGregor

Deze acteur liet eerder weten zin te hebben om opnieuw in de huid van de Jedi te kruipen. Hij noemt als belangrijkste reden dat er een verhaal te vertellen valt tussen Episode III en IV, de overgang tussen de Obi-Wan gespeeld door McGregor en Alec Guinness.

Omdat een script voor de vermeende spin-off ontbreekt is het volgens bronnen te vroeg om te speculeren welke acteur zal worden aangetrokken voor het vertolken van deze rol.

2018

Disney en LucasFilm zijn er maar druk mee: er wordt momenteel ook gewerkt aan een film over het personage Han Solo, onder regie van Ron Howard. Het is nog niet duidelijk welke regisseur de Obi-Wan Kenobi spin-off in handen zal nemen. Naar verluidt worden gesprekken gevoerd met The Crown-​regisseur Stephen Daldry.

Disney heeft de geruchten over de Obi-Wan Kenobi solo-film niet bevestigd, noch ontkend. Toch lijkt het volgens bronnen onvermijdelijk dat er na de Han Solo-standalone een film wordt gemaakt waarin Obi-Wan centraal in staat. 2018 zou het jaar zijn waarin we de film kunnen verwachten.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.