Okja: de nieuwe superheld van Netflix staat nu online - Vance

Nu aan het lezen

Okja: de nieuwe superheld van Netflix staat nu online

Okja: de nieuwe superheld van Netflix staat nu online

Steek je handen uit je mouwen en bereid je voor op een nieuw Netflix avontuur. De makers van de streamingdienst nemen soms afscheid van hele goede producties, maar gelukkig staat daar ook wat tegenover. Vanaf vandaag om 17:00 uur is de nieuwe film Okja beschikbaar en de verwachtingen zijn nu al hoog.

Think big

De streaming-dienst zet alles op alles om van deze productie een daverend succes te maken. De verhaallijn, de cast, de makers – alles klopt. In de film wordt animatie naar een geheel ander niveau getild dankzij een animation director van eigen bodem: Erik-Jan de Boer. De creatieveling is niet bepaald vreemd in de filmwereld, zo werkte de Nederlander enkele jaren geleden ook aan de productie van Life of Pi, waar hij de tijger op waanzinnige wijze tot leven bracht.

Ook de regisseur is niet de minste. Bong Joon Ho wordt geprezen door producties als Snowpiercer en The Host en de nieuwe film belooft minstens net zo goed te worden. Met een cast bestaand uit sterren als Tilda Swinton en Jake Gyllenhal is de visie compleet. We smullen nu al.

Beestachtig mooi

Het verhaal gaat over vriendschap, avontuur en doorzettingsvermogen, maar ook politiek. Een klein Zuid-Koreaans meisje genaamd Mija (An Seo Hyun) zorgt tien jaar lang voor een gigantisch beest – Okja. Ondanks de vreemde combinatie worden de twee beste vrienden totdat alles mis gaat. Tijdens een vriendschappelijk spel worden de twee besties uit elkaar gerukt als een bedrijf Mija’s grote vriend kaapt. Okja wordt meegenomen naar de wereldstad New York waar CEO Lucy (Tilda Swinton) Mirando Corporation aanstuurt. De kwaadaardige CEO lijkt ervan overtuigd dat Okja binnenkort op iedereens bordje belandt als hoofdmaaltijd. En dat schiet bij Mija in het verkeerde keelgat.

Het kleine meisje laat zich niet kennen en gaat de uitdaging aan: zij gaat haar BFF terug krijgen, wat er ook gebeurt. Wat volgt is een bloedstollende zoektocht waarin alles het meisje lijkt tegen te werken. Kapitalisten, demonstranten, consumenten… iedereen onderschat de kracht en de vastberadenheid van de kleine power chick. Ondanks de bemoeienissen van de verschillende partijen zet Mija door. Niks zal haar tegenhouden weer verenigd te worden met Okja.

Tranen van het lachen en het huilen, dat is wat je krijgt als je de trailer ziet. Ik zit alvast klaar met een bak popcorn, jij ook?

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.