Om nog even van te genieten: de leukste memes van Merkel versus Trump

Nu aan het lezen

Om nog even van te genieten: de leukste memes van Merkel versus Trump

Om nog even van te genieten: de leukste memes van Merkel versus Trump

Een verbazingwekkende foto waart sinds een paar dagen rond op het internet. Iconisch wordt het portret genoemd waarop politieke leiders van de G7 landen, waaronder Angela Merkel en Emmanuel Macron, de Amerikaanse president Donald Trump aankijken alsof hij een klein kind is.

Althans, dat is onze interpretatie. De foto is namelijk niet gemaakt door een neutrale partij maar door Jesco Denzel, officieel fotograaf van de Duitse regering (en dit jaar winnaar van de World Press Photo in de categorie Hedendaagse Kwesties).

De G7-foto werd zaterdagavond de wereld ingestuurd door de woordvoerder van bondskanselier Merkel en ging direct daarna viral.

Verschillende hoeken

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden, dat gaat zeker op bij dit tafereel. Maar is de werkelijkheid wel zoals hij nu wordt gepresenteerd? Al gauw nadat deze foto de wereld in werd geslingerd, bleken van hetzelfde tafereel meerdere foto’s te zijn gemaakt.

Dat resulteerde in veel luchtiger beeldwerk waarbij de politieke verhoudingen opeens volledig waren veranderd. Alleen maar doordat de hoek van de foto was aangepast.

Niets is zwart-wit blijkt maar weer. Maar dat de foto roept om originele onderschriften weten we zeker. Daarom: de leukste suggesties van Twitteraars bij de G7 foto van afgelopen weekend.

1. Een kunstwerk zeg ik je

2. *Schoorvoetend* Okééé

3. Wat ik dacht versus wat ik zei

4. U ook een fijne dag gewenst!

5. Belichting en hoek zeggen alles

6. Ja, dat is dus echt een dingetje

7. Interpretatie, interpretatie, interpretatie

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.