Ook superhelden worden oud: DC viert de 80e verjaardag van Superman

Nu aan het lezen

Ook superhelden worden oud: DC viert de 80e verjaardag van Superman

Ook superhelden worden oud: DC viert de 80e verjaardag van Superman

Is it a bird? Is it a plane? No, it’s Superman! Geloof het of niet, maar onze vertrouwde Man of Steel is alweer bijna 80 jaar oud. Hoewel zijn verjaardag eigenlijk pas in mei is, viert uitgever DC Comics dat nu al met een speciale uitgave van een stripalbum met de superheld. Dat meldt Gizmodo.

Superman verscheen voor het eerst in Action Comics #1 in mei 1938. Bijna 80 jaar geleden dus. Maar de held ontstond niet zoals je misschien zou denken. Twee Amerikaanse scholieren maakten begin jaren ’30 een kale slechterik met paranormale gaven, die ze ‘Super-Man’ noemden. In 1938 kreeg de Man of Steel een complete make-over en een nieuwe identiteit.

Nu kennen we hem als Superman, een journalist met superkrachten die als klein kind van de planeet Krypton gered werd. Het eerste album verscheen en hij was direct een hit. Door de jaren heen kreeg hij diverse nieuwe superkrachten om de bad guys te verslaan.

De superheld verscheen tot 1952 eigenlijk alleen in stripboeken en hoorspellen. De eerste serie verscheen in dat jaar pas en in 1978 kwam de eerste film met Christopher Reeve in de hoofdrol. Beide waren een gigantisch succes. Na de film werden dan ook direct drie vervolgen gemaakt.

En ook nu zien we Superman met enige regelmaat in films. Op dit moment wordt de rol vertolkt door Henry Cavill, meest recent in Justice League vorig jaar.

Stripboek

Het is dus bijna 80 jaar geleden dat Superman voor het eerst verscheen, maar DC Comics vond het nu al tijd voor een feestje en publiceerde Action Comics #1000 gisteren al.

Daarin staat een collectie aan verhalen over de laatste zoon van Krypton (de planeet waar Superman vandaan komt, red.). Ook zit er een nieuw verhaal in het stripboek, die wat meer mysterie geeft rondom de oorsprong van de superheld.

Overigens kon ook Henry Cavill niet achterblijven met het feestje. Hij plaatste gisteren een felicitatie aan de superheld op Instagram.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.