Op zoek naar een baan? Je kan binnenkort ook op NUwerk solliciteren - Vance

Nu aan het lezen

Op zoek naar een baan? Je kan binnenkort ook op NUwerk solliciteren

Op zoek naar een baan? Je kan binnenkort ook op NUwerk solliciteren

Solliciteren is vast niet je favoriete tijdsbesteding. Natuurlijk is het nodig, want ja, je moet toch ergens het geld vandaan halen om al die caffe lattés mee te betalen. Maar echt leuk is anders. Ten eerste moet je voor jezelf bedenken wat je überhaupt wil doen, voor hoeveel uur en waar. En alsof dat proces niet al moeilijk genoeg is, moet je daarna ook nog eens uitzoeken op welke vacaturesites je terecht kan.

NUwerk

Om jou wegwijs te maken in die gigantische wereld aan baanmogelijkheden, lanceert nieuwssite NU.nl op maandag 23 oktober een heuse carrièreplatform genaamd NUwerk. ‘Nóg een optie erbij, lekker handig’, denk je misschien, maar dat is hier niet het geval. NU.nl gaat namelijk een samenwerking met andere vacaturesites aan zoals Monsterboard en Randstad zodat ze een heel breed aanbod kunnen bieden. Zo weet je dat je op één plek goed zit.

Denk je eindelijk iets leuks gevonden te hebben, blijkt het weer die baan te zijn die vijf jaar ervaring eist voor een junior functie (hoe dan?). Het gebeurt nog veel te vaak dat eenzelfde vacature meerdere keren terugkeert op een vacaturesite. Zou het niet veel handiger zijn als je vacatures letterlijk af kunt strepen? NUwerk heeft daar goed over nagedacht en toont alle vacatures maar één keer. Heb je iets bekeken en past het toch niet bij jou, dan word je er niet meer mee lastig gevallen.

Alles op één plek

Het allergrootste voordeel van het nieuwe platform van NU.nl is toch echt wel de feed. Als een soort Facebook tijdlijn wordt de site continu aangevuld met nieuwe vacatures en komen de meest actuele banen bovenaan te staan. Heb je een leuke vacature gevonden en weet je even niet hoe je een motivatiebrief moet opstellen? Ook hierbij schiet NUwerk je te hulp. Naast een breed vacature-aanbod, biedt de site namelijk ook content aan met relevant nieuws en tips en tricks. Binnenkort kan je dus voor al je sollicitatie struggles terecht op één platform. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.