Pak je kans en word ballenmeisje bij het EK-vrouwenvoetbal in Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Pak je kans en word ballenmeisje bij het EK-vrouwenvoetbal in Nederland

Pak je kans en word ballenmeisje bij het EK-vrouwenvoetbal in Nederland

Wilde jij als meisje je ook altijd tussen de spelers bevinden op het voetbalveld? Dit jaar komt het EK-vrouwenvoetbal voor het eerst naar Nederland. Voor het eerst maken meisjes tussen 10-14 jaar in Nederland kans om ballenmeisje te worden.

Op zoek naar 31 Match Ball Carriers

Het EK-vrouwenvoetbal vindt dit jaar plaats tussen 16 juli en 6 augustus en automerk Kia is op zoek naar 31 Match Ball Carriers. Wat doen die precies? Dit zijn meisjes die bij de opening van elke wedstrijd klaar staan om naar de middenstip van het veld te lopen en de bal te overhandigen aan de scheidsrechter.

Het overhandigen van de bal is niet alleen super gaaf – die bal gaat namelijk winnende doelpunten scoren – maar ook een eervolle taak.

Wat moet je doen?

Ben jij of heb jij een zusje, nichtje of dochter met een sterke passie voor voetbal? Meld je dan voor 11 juni 2017 aan op de Facebook-pagina. Aanmelden doe je door een filmpje te uploaden waarin het deelnemende meisje zichzelf op een unieke manier presenteert. Neem met gesloten ogen een penalty, zing uit volle borst een wedstrijdlied, of laat zien hoe vaak jij in een minuut een doelpunt kan scoren. Alles kan en alles mag, als het maar met voetbal heeft te maken.

De deelnemer moet naast een passie voor voetbal ook een passie hebben voor de Engelse taal. Ballenmeisjes moeten namelijk Engels kunnen spreken en begrijpen (16 landen doen mee aan het EK). Hiernaast moet de deelnemer op minstens één van de wedstrijddagen tussen 16 juli en 6 augustus beschikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat de deelnemer toestemming heeft van een ouder of voogd om aan de actie mee te doen.

Wie, wat, waar

Het EK zal dit jaar plaatsvinden in zeven speelsteden, namelijk; Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Tilburg en Utrecht. Op 16 juli vindt de eerste wedstrijd plaats waarbij Nederland en Noorwegen het tegen elkaar op zullen nemen in de bruisende stad Utrecht.

Kia geeft elke winnende deelnemer niet één maar vier kaartjes mee zodat de meisjes ook hun familie of vrienden mee kunnen nemen. Het is namelijk pas écht feest als je je geluk en succes met anderen kan delen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.