Plantenhangers en bullet journals alom: Tilburg is hét walhalla voor elke doe-het-zelver - Vance

Nu aan het lezen

Plantenhangers en bullet journals alom: Tilburg is hét walhalla voor elke doe-het-zelver

Plantenhangers en bullet journals alom: Tilburg is hét walhalla voor elke doe-het-zelver

De herfst is gekomen en dat betekent dat we weer die heerlijke coltrui uit de kast kunnen trekken. En wat voelt er nu lekkerder dan een trui die je helemaal zelf gemaakt hebt? Breien en haken is hot. Enkele jaren geleden waaide de trend uit de jaren ’70 over naar de 21e eeuw. Waar we vroeger uit praktische overweging onze eigen kleding maakten, gaat het nu om het proces.

Niets meer mindful dan een middagje in je luie stoel met wol aan de gang gaan. “Er is geen betere manier om je hoofd leeg te maken”, vertelt Pauline Kettlewood van Cross & Woods aan het NRC. “Als je iets breit dat moeilijk genoeg is, moet je je concentreren op elke steek en is er geen ruimte voor iets anders. Ik ben binnen een half uur altijd alle stress kwijt.”

KNIT & KNOT

De herfst is hét perfecte moment om tot jezelf te komen. Gelukkig zijn er komend seizoen weer genoeg evenementen waar je al je knutsel- en breikunsten kan uitproberen. Of je nu al jaren bollen wol verslijt of nieuwkomer bent in de brei-wereld, iedereen is welkom op het Knit & Knot festival in Tilburg. Van 13 tot 15 oktober wordt de Koepelhal in Tilburg omgetoverd tot een DIY-walhalla. Breien, macrameeën, borduren en haken – je kunt er van alles.

Drie dagen lang kan je al je creativiteit kwijt bij verschillende workshops. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kun je ook aanschuiven bij bloggers en specialisten die je alles vertellen over breien en haken. Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk je eigen plantenhanger of wandhanger kunt maken? Macrame is een populaire haaktechiek uit de jaren ’70 en is weer helemaal hip. Bij Knit & Knot maak je zelf de mooiste accessoires voor je interieur. Zo wordt ook jouw huishouden mega Instagram-waardig. Een kaartje heb je al voor 8,50 euro.

PaperPassion

Breien is fijn, maar waarom? Hiermee wordt het leven opeens heel erg tastbaar. Je koopt niet bij de H&M een trui voor 20 euro, maar bent misschien wel weken bezig met je eigen creatie. Dit proces maakt het eindresultaat des te mooier. Dat iets als breien een trend is laat zien dat we weer terug willen naar het tastbare. En dan niet alleen kleding, maar ook boeken en schriftjes. Want ja, het vasthouden van een mooie hardcover boek voelt toch een stuk beter dan een E-reader.

Tilburg is er niet alleen voor de DIY kledingmakers, maar ook voor de papierliefhebbers en de knutselaars. Tijdens PaperPassion kan ieder paperfreak zich helemaal uitleven. Op 19, 20 en 21 oktober ademt de Tilburge Koepelhal alles dat te maken heeft met papier, van je eigen mandala tot gepimpte agenda. Op het evenement start ook een speciaal project met als doel creativiteit te stimuleren. Specialisten helpen je hier op weg met de eerste pagina’s van je eigen visuele dagboek en volgend jaar worden de mooiste dagboeken tentoongesteld. Zo verander je van amateuristische krabbelaar tot een ware artiest. Koop je kaartje voor slechts 8,50 euro p.p. Wie weet maak je net als journalblogger Lina binnenkort de mooiste creaties:

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.