Pokémon Go beloont je op Earth Day voor het oppakken van afval

Nu aan het lezen

Pokémon Go beloont je op Earth Day voor het oppakken van afval

Pokémon Go beloont je op Earth Day voor het oppakken van afval

Eind april kun je afval rapen tegen een beloning. Op 22 april is het namelijk Earth Day en ontwikkelaar Niantic wil ons allemaal aanmoedigen om iets goeds te doen voor de aarde. Daarom krijgen Pokémon Go-spelers op die dag een beloning als ze afval opruimen. Dat meldt The Verge.

Alle trainers krijgen op die dag een speciale avatar (plaatje, red.) om Earth Day te vieren. De mensen die samenwerken om mee te doen aan het opruimen krijgen unieke beloningen in het spel. En hoe meer mensen er mee doen, hoe groter die beloning wordt.

Verschijnen 1.500 trainers over de gehele wereld op evenementen voor Earth Day, dan krijgen ze twee keer meer stardust voor Pokémon van het type grond, water en gras. Die beloning blijft 48 uur lang geldig. Doen er 3.000 trainers mee, dan wordt dit drie keer zo veel.

37 evenementen

Om dit allemaal mogelijk te maken, heeft Niantic een partnerschap gesloten met diverse organisaties over de gehele wereld die meedoen aan Earth Day. In totaal zijn er maar liefst 37 evenementen in 12 landen.

Helaas is er geen in Nederland, maar in België zijn er twee. Dus als je iets goed wilt doen voor de aarde en een beloning wilt krijgen in Pokémon Go, moet je een klein stukje reizen.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.