Bekende politici zijn helemaal verslaafd aan Kamergotchi app

Nu aan het lezen

Ook politici blijken verslaafd aan het verzorgen van een Kamergotchi

Ook politici blijken verslaafd aan het verzorgen van een Kamergotchi

“Welke Kamergotchi heb jij? Voor wie moet jij zorgen? Haha, ik moet Geert nog eten geven!” Deze opmerkingen zijn sinds zondagavond door heel Nederland te horen en iedereen heeft al een eigen Kamergotchi. De hoogste score voor beste Kamergotchi baasje staat al op ruim 14.000 punten (!!) Lubach, you did it again.

Maar niet alleen heel Nederland is enthousiast, de app is ook populair onder de politici uit de Tweede Kamer.

De app geïnspireerd op het dierenverzorgingsspel Tamagotchi uit de jaren 90 is het gesprek van de dag . Het is een sport om zo lang mogelijk je ‘huisdier’ oftewel je politicus in leven te houden door hem aandacht, eten en kennis te geven. Dat is ook te zien aan de top 50 van Beste Kamergotchi-baasjes met stip op nummer één: Sibren, het baasje van Marianne Thieme. Daar zal ze vast blij mee zijn.

Kamergotchi

‘Huilbaby’

Politici zien er ook de lol van in, delen ze op Twitter. Sterker nog: de meesten spelen heel actief mee. Ancilla van de Leest (Piratenpartij) heeft het voorrecht om zichzelf te verzorgen en Alexander Pechtold (D66) herinnert de speler eraan dat hij graag een croissantje als ontbijt wilt met een krantje erbij.

Klaas Dijkhoff (VVD) was dan weer iets minder blij met zijn Kamergotchi…

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.