Princess Leia wordt niet digitaal levend gehouden in Episode IX

Nu aan het lezen

Princess Leia wordt niet digitaal levend gehouden in nieuwe Star Wars-films

Princess Leia wordt niet digitaal levend gehouden in nieuwe Star Wars-films

Carrie Fisher, Princess Leia, is niet meer. Het nieuws sloeg in als een bom bij Star Wars fans als ik. Vooral wanneer er bekend raakte dat ze nog een grote rol zou vertolken in Star Wars Episodes VIII en IX brak mijn hart.

Er brandde weer een kleine sprankel hoop toen ik las dat ze met behulp van CGI-reproductie terug digitaal tot leven kon gewekt worden. Deze sprankel is nu ook voorgoed gedoofd door een reactie van Lucasfilm.

Rogue One

In een blogpost op de website van Star Wars reageerde Lucasfilm op de speculaties dat Princess Leia Organa, net als Grand Moff Tarkin in Rogue One, digitaal tot leven zou worden gewekt. In Rogue One was dit mogelijk door een hoogstaand stukje technologie en een goede dubbelganger, genaamd CGI-reproductie. Dit zou ook kunnen gebruikt worden om Carrie Fisher alsnog in de films te laten voorkomen, maar dat weigert Lucasfilm.

In de blogpost verklaren ze vooral de herinneringen aan Princess/generaal Leia Organa te willen koesteren. Een besluit dat we enkel kunnen respecteren, want een digitale versie zou alleen maar verbleken onder wat we gewoon zijn van onze Princess Leia.

Zo stond het beschreven op de site van Star Wars:

Carrie Fisher was, is, and always will be a part of the Lucasfilm family. She was our princess, our general, and more importantly, our friend. We are still hurting from her loss. We cherish her memory and legacy as Princess Leia, and will always strive to honor everything she gave to Star Wars.

Gelukkig zijn de opnames voor Episodes VIII al afgerond, dus daarin gaan we haar nog wel gewoon zien!

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.