Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle kunnen we live meekijken

Nu aan het lezen

Prins Harry en Meghan Markles huwelijk kunnen we (en gaan we) live meekijken

Prins Harry en Meghan Markles huwelijk kunnen we (en gaan we) live meekijken

Als echte koningshuisliefhebber tref je voor zaterdag 19 mei natuurlijk al de nodige voorbereidingen. Dat houdt onder meer in het huwelijk van broer en oudgediende Prins William en zijn Kate te rewatchen tot speculeren over dé jurk van Meghan en natuurlijk de veelbesproken gastenlijst, goed voor zo’n 800 man.

Live huwelijk

Nu is er nog een excuus waarom je je preparaties in volle gang mag doorzetten: de NOS zendt het huwelijk van Markle en haar Harry live uit. Alles. Van het ja-woord in St. George’s Chapel in Windsor Castle tot de ‘walk down the aisle’ – iets wat bij royal wedding voorganger Kate maar liefst 3,5 minuten in beslag nam.

Dat kan op de ouderwetsche televisie maar ook via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.

De grote dag

Afijn, de plechtigheid dus. Vanaf 12:15 is het zover: dan wordt er gedurende een paar uur gepraat over de gebeurtenissen door correspondenten, royalty-kenners en een verslaggever ter plaatse. Een ding weten we zeker: de gebeurtenis wordt groots.

Er worden drastische beveiligingsmaatregelen getroffen en de eerste details over de decoraties vliegen al naar buiten. Zo zou Ms. Markle ervoor waken dat de enscenering er ‘Brits uitziet’.

Kijkcijfers

Voorgangers Kate en William trouwden op 29 april 2011 en trokken vanuit Nederland 4,4 miljoen kijkers van de bruiloft. Daarmee werd het de best bekeken buitenlandse koninklijke bruiloft op de Nederlandse televisie sinds Charles en Diana in 1981. De bruiloft van ‘onze’ Máxima en Willem-Alexander op 2 februari 2002 werd door 6,6 miljoen Nederlanders bekeken.

Met alle commotie over dit Amerikaans-Britse droomhuwelijk kunnen we deze aantallen wel overtroffen, niet?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.