Waarom Twitter boos is over latex handschoentjes van Miss Zuid-Afrika

Nu aan het lezen

Waarom Twitter valt over de latex handschoentjes van Miss Zuid-Afrika

Waarom Twitter valt over de latex handschoentjes van Miss Zuid-Afrika

Als schoonheidskoningin sta je voor veel: maatschappelijk welzijn, gemanicuurde nagels en ten allen tijden een fonkelwitte smile. World peace wordt immers niet bereikt met een grimas.

Een maatschappelijk bezoekje aan een Zuid-Afrikaans weeshuis zal de huidige Miss Zuid-Afrika Demi-Leigh Nel-Peters nog lange tijd nablijven. Ze wordt beschuldigd van racisme nadat ze kinderen hielp met eten en foto-momenten eromheen.

Latex handschoentjes

De 22-jarige beautyqueen droeg daarbij latex handschoentjes, iets wat haar duur betaald kwam te staan met een eigen – weinig complimenteuze – hashtag #MissSAChallenge

Twitter barstte los over het voorval dat ondertussen het bezoekje flink overschaduwt. Hoewel critici van de handschoentjes discussiëren waarom de vrouw zichzelf leek te beschermen terwijl ze contact had met de kindjes, legt de organisatie uit dat het om standaard hygiëne-regels gaat.

De Miss vertelde later op de dag in een video dat ze het betreurt dat de haar intenties voor verkeerd zijn begrepen en de focus is verschoven van een voedzame lunch voor 300 kinderen naar een zogenaamd schandaal.

Ironische reacties

Het akkefietje zorgde ervoor dat meer Twitteraars hun hygiëne serieus namen. Bijvoorbeeld het eten van een boterham of luisteren naar muziek.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.