Ben jij de robot bestuurder die Domino's Pizza zoekt? - Vance

Nu aan het lezen

Ben jij de robot bestuurder die Domino’s Pizza zoekt?

Ben jij de robot bestuurder die Domino’s Pizza zoekt?

Robots gaan steeds meer onze levens beheersen. Om de haverklap komen ze weer in het nieuws: in de vorm van een robot stofzuiger, een algoritme dat jouw Facebook tijdlijn inricht en nu bestaan er zelfs bezorgrobots – ja echt.

Domino’s pizzabezorger

In maart dit jaar maakte pizzabezorger Domino’s bekend dat ze met bezorgrobots gingen testen. Het lijken net kleine zelfrijdende autootjes maar dan niet met mensen als passagiers maar pizza’s! Het kan toch bijna niet gekker worden: een robot kan nu niet alleen je pizza maken maar deze ook bezorgen.

Domino’s laat weten dat het robot-bezorgen niet bij een test blijft, nee, ze zijn zelfs op zoek naar bestuurders. De bezorgrobot, ook wel DRU genoemd, is op zoek naar een baasje.  Het is geen grap, de vacature voor een DRU-bestuurder staat op de Nationale Vacaturebank en ziet er eigenlijk heel gewoon uit.

Functie-eisen

Als robot bestuurder werk je bij het bedrijf dat de technologie heeft bedacht, namelijk Starship Technologies. Maar wat houdt het precies in? Je bent met name verantwoordelijk voor het begeleiden van de robot, controleert zijn prestaties en je zorgt ervoor dat de robot niemand aanvalt en alles veilig verloopt.

Je hoeft niet een speciale opleiding afgerond te hebben om de klein pizzabezorger te begeleiden. Het is vooral belangrijk dat je flexibel bent, Nederlands en Engels spreekt, en een passie hebt voor robots. Een opvallende functie-eis in de vacature is dat je comfortabel moet zijn met het verschijnen in foto’s in de media. Je ziet natuurlijk niet elke dag een bezorgrobot op straat, dus aan aandacht zal er zeker geen gebrek zijn.

Zie jij jezelf al rondlopen in Rotterdam met DRU?

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.