Royal Wedding van Harry en Meghan is een miljoenenbusiness

Nu aan het lezen

Royal Wedding van Harry en Meghan is een miljoenenbusiness

Royal Wedding van Harry en Meghan is een miljoenenbusiness

Iedereen in Groot Brittannië (en ver daarbuiten) kan niet wachten op de Royal Wedding van prins Harry en zijn geliefde Meghan Markle op 19 mei. We kunnen vanaf waar dan ook ter wereld meekijken naar hoe deze twee tortelduifjes elkaar het ja-woord zullen geven. Iedereen leeft mee. En juist dat zorgt ervoor dat dit huwelijk een miljoenenbusiness is.

De koninklijke familie betekent veel voor de Britten. En met zo’n huwelijk natuurlijk al helemaal. Dat is dan ook precies de reden waarom de Royal Wedding de Britse economie een extra boost geeft. Een economisch onderzoeksbureau schat de inkomsten ervan op een miljard euro.

🇬🇧 Flags for miles… || #RoyalWedding 👸🏽🤴🏼 #RoyalLondon @regentstreetw1 🇬🇧 ======================================== 🔵@London 🔴 @Instagram 🔴 @Beautifuldestinations 🔵 @TimeoutLondon 🔴 @visitlondon 🔴 @earthpix 🔵 @zeisscameralenses 🔴 @regentstreetw1 🔵 ======================================== #London #Zeisscameralenses #BeautifulDestinations #Europe #travellingthroughtheworld #visitlondon #LondonIsOpen #Mylondon #LondonCity #timeoutlondon #Westminster #LondoncityWorld #MySecretLondon #uk #england #Londonthroughmycam #instagram #photooftheday #LuxWT #Moodygrams #Photosofengland #HumLondon #Bestcitybreaks #londonforyou #towerbridge #Photosofbritain #ThisIsLondon @zeisscameralenses @wonderful_places @londondecanted @humlondon @wonderfuldestinations_ @wonderful.world.pic @londondisclosure @mylondonphoto @londoncityworld @travellingthroughtheworld @its_so_london @uk @passionpassport @bestlondonphotos @bestcitybreaks @citybestviews @best_worldplaces @bestvacations @living_europe @super_europe

A post shared by 🇬🇧 London 📍 UK 📍 Europe 🇪🇺 (@tmnikonian) on

Merchandise

Mokken, servies, koektrommels, taarten en ander prullaria is allemaal te koop in de Britse wijken. En omdat de Britten nu eenmaal van bewaardingen houden, worden deze spullen ook volop gekocht.

Maar dat is niet het enige waar het geld ligt. Er is ook veel royaltoerisme in Groot Brittannië, wat ervoor zorgt dat de uitzendrechten van het huwelijk flink hoog uit kunnen vallen. Daarnaast wordt er verwacht dat vooral ook de horeca van het huwelijk zal profiteren.

Toerisme

Online reisagent Opodo ziet een stijging van 33 procent van de toeristen die op 17, 18 of 19 mei naar Groot Brittannië zullen vliegen. Maar ook Airbnb ziet een stijging in interesse in de huizen in Windsor, de stad waar het huwelijk plaats zal vinden. Want je weet maar nooit: misschien kun je een glimp van het bruidspaar opvangen.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.