"Seizoen 2 van 13 Reasons Why voelt als een compleet andere serie" - Vance

Nu aan het lezen

“Seizoen 2 van 13 Reasons Why voelt als een compleet andere serie”

“Seizoen 2 van 13 Reasons Why voelt als een compleet andere serie”

Het eerste seizoen van Netflix serie 13 Reasons Why draaide vooral om trauma en de spanning rondom de cassettes van Hannah Baker. Maar wat staat ons te wachten in seizoen 2? Hoe gaat het met de personages nadat zij het mysterie rondom Hannah’s zelfmoord hebben ontrafeld? In een interview met Entertainment Weekly licht de cast een tipje van de sluier op.

Emotionele rollercoaster

Actrice Katheryn Langford (Hannah) vertelt wat we van het tweede seizoen kunnen verwachten: “Het nieuwe seizoen vangt een paar maanden na het einde van seizoen 1 aan. Dit seizoen draait om herstel, en kijkt vooral naar Jessica en de andere betrokkenen.”

De acteur die Clay speelt, Dylan Minnette, vertelt dat het eerste seizoen ons meeneemt in een emotionele rollercoaster en eindigt met een hartverscheurende finale. De emoties lopen in het tweede seizoen misschien wel nóg hoger op, terwijl wij zien hoe de personages hun leven weer op proberen te pakken.

Seizoen 2

“Dit seizoen voelt als een heel andere show,” vertelt Langford, “niet alleen door de inhoud van het verhaal maar ook door de voorzorgsmaatregelen die we hebben moeten nemen.” De actrice verwijst hiermee naar hoe belangrijk het is om de inhoud van de serie te beschermen en alles geheim te houden. Een heel groot verschil met het eerste seizoen is namelijk dat seizoen 2 niet gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jay Asher. Het is dit keer dus niet mogelijk om van tevoren al te weten wat er gaat gebeuren.

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why leidde tot veel kritiek, vooral door de gevoelige onderwerpen die het behandelt. Zo was veel kritiek gericht op de confronterende wijze waarop de serie omgaat met thema’s als zelfmoord, verkrachting en pesten. De serie zou te heftig zijn voor jonge kijkers en zelfs tieners inspireren zelfmoord te plegen. Hoe heftig het tweede seizoen zal zijn? Dát zien we pas in 2018.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.