Deze sjaal maakt je onzichtbaar als iemand een foto neemt

Nu aan het lezen

Deze sjaal maakt je onzichtbaar als iemand een foto neemt

Deze sjaal maakt je onzichtbaar als iemand een foto neemt

Beroemdheden worden er gek van. Paparazzi die overal waar ze zijn foto’s van ze maken. Maar met deze sjaal wordt een avondje stappen voor hen een stuk makkelijker. De sjaal reflecteert de flits, waardoor de rest eromheen – inclusief de persoon die hem draagt – onzichtbaar wordt. De Nederlandse Saif Siddiqui is de ontwerper.

De ISHU sjaal bevat een nieuw soort materiaal met microreflectoren. De reflectoren zijn zo sterk dat door de flits alleen de sjaal nog te zien is. Siddiqui ontwierp de sjaal in eerste instantie om te laten zien hoe belangrijk privacy eigenlijk is. “Met de ISHU sjaal hebben mensen weer controle over hun eigen privacy”, zegt Siddiqui tegen BuzzFeed.

De sjaal is een groot succes. Cameron Diaz en Paris Hilton hebben er inmiddels al eentje aangeschaft. “Met the ISHU kunnen mensen hun privacy claimen. Je hebt zelf het recht om te kiezen of je gefotografeerd wilt worden, of je nu een celebrity bent of niet”, zegt Siddiqui.

Er hangt wel een prijskaartje aan de sjaal. Voor 339,28 euro heb je er een.

A post shared by SAIF SIDDIQUI (@saif_ishu) on

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.