Spanjaarden leven in 2040 het langste van de hele wereld

Nu aan het lezen

Spanjaarden leven in 2040 het langste van de hele wereld

Spanjaarden leven in 2040 het langste van de hele wereld

Spanje staat om veel bekend. Denk aan het zonnige klimaat, de La Rambla in Barcelona en stapels kunst. Maar in 2040 staat het land volgens onderzoek van het Institute for Health Metrics and Evaluation om nog iets anders bekend. Dan heeft het land namelijk de langste levensverwachting ter wereld, meldt Quartz.

De Spanjaarden zouden in 2040 gemiddeld 85,8 jaar oud worden. Dat is onder meer te danken aan hun dieet. Ze eten namelijk veel olijfolie, verse vis en groentes. De Spanjaarden mogen echter wel wat minder gaan roken, aldus het onderzoek.

Overigens worden sommige Spanjaarden nu al erg oud. Zo was Francisco Núñez Olivera de oudste man ter wereld met een leeftijd van 113 jaar, tot hij in januari overleed. Olivera zei dat hij zolang kon leven dankzij veel groenten die hij thuis groeide, een glas rode wijn per dag, hard werken en goede genen.

Andere landen

De Spanjaarden worden in 2040 overigens op de voet gevolgd door de Japanners. Die zouden 85,7 jaar oud worden. In 2016 lag de gemiddelde leeftijdsverwachting op 83,7 jaar, wat toen de hoogste levensverwachting ter wereld was.

In Nederland doen we het overigens ook niet slecht. Hier worden we in 2040 gemiddeld 83,5 jaar, terwijl onze levensverwachting nu 81,6 jaar is.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.