Star Wars Episode VIII: The Last Jedi vanaf 15 december in de bioscoop

Nu aan het lezen

Star Wars maakt titel Episode VIII bekend

Star Wars maakt titel Episode VIII bekend

15 december 2017 stond al rood omcirkeld in de agenda van de Star Wars-fans, dan komt namelijk het tweede deel in de derde trilogie uit (oftewel Episode VIII). Zojuist heeft Star Wars bekend gemaakt hoe de film gaat heten: The Last Jedi.

Spoiler Alert

Wat opvallend is is dat de makers de films zelf omschrijven als ‘the next film in the Skywalker saga’. Dat geeft maar weer eens aan dat ook de nieuwe trilogie zich focust op de familie Skywalker en dat zij altijd de kern blijven vormen van dit hoofdverhaal. In spin-offs, zoals Rogue One, is ruimte voor andere verhalen uit het Star Wars-universum.

The Last Jedi

Wat we al wisten is dat ‘The Last Jedi’ direct verder gaat, waar ‘The Force Awakens’ ophield. Bij Rey die aan is gekomen bij Luke Skywalker. Verder gaat de film dieper in op de personages. Waarom verdween Luke nadat het Keizerrijk was verslagen? En wie is Rey nu precies; wij zijn haar ouders? In de film staat haar connectie met The Force centraal.

En voor de fans van Carrie Fisher: we gaan Princess Leia nog terugzien in deze film. De opnames waren al afgerond voordat zij overleed. In Episode IX zal zij echter niet meer terugkeren door middel van CGI.

Star Wars Episode VIII: The Last Jedi

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.