Sterren schieten slachtoffers orkaan Harvey te hulp via sociale media - Vance

Nu aan het lezen

Sterren schieten slachtoffers orkaan Harvey te hulp via sociale media

Sterren schieten slachtoffers orkaan Harvey te hulp via sociale media

Amerika kent de afgelopen tijd veel tegenslagen die alles met politiek te maken hebben, maar nu komt de natuur ook om de hoek kijken. Afgelopen weekend werden namelijk duizenden mensen in Houston, Texas getroffen door orkaan Harvey.

Orkaan Harvey

De orkaan begon als een ‘normale’ orkaan met stevige wervelwinden, schrijft NU.nl, maar veranderde al snel in een tropische storm met veel regen en overstromingen als gevolg. Duizenden mensen ontvluchten hun inmiddels overstroomde huizen en roepen om hulp. Sociale media worden als een wondermiddel ingezet om informatie te verspreiden, mensen te helpen en medeleven te tonen.

Ook de Amerikaanse celebs gebruiken hun gigantische netwerken om een steentje bij te dragen. Dit doen zij niet alleen via een simpele tweet of Instagram-post – sommigen reizen zelf naar het rampgebied om een handje te helpen.

Instagram als hulpmiddel

Drake laat in een lang bericht op Instagram weten dat hij vanuit Londen denkt aan de slachtoffers. Hij vertelt dat hij en rapper Future samenwerken met lokale steungroepen om mensen te assisteren in Houston. Hij bedankt alle helpers en deelt ook een lijst van telefoonnummers die hulpbehoevenden kunnen bellen.

Challenge

Kevin Hart gaat nog een stapje verder en begint een heuse Instagram challenge: the Hurricane Harvey Relief Challenge. In een video roept hij meerdere celebs, zoals Justin Timberlake en Jay-Z, op om geld te doneren. Er zijn talloze organisaties die ter plekke hulp kunnen bieden, ze hebben alleen nog het geld en de middelen nodig.

Bootjes en gebeden

Ook de man van The Bachelor, Sean Lowe, helpt een handje mee. Hij betaalt voor huurbootjes en coördineert zo zijn eigen reddingsmissie.

Lady Gaga schiet de slachtoffers te hulp met een liefdevolle tweet en een financiële bijdrage. Beyoncé komt zelf uit Houston maar houdt het simpel met een foto op Instagram.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.