Steven Spielberg: 'Volgende Indiana Jones kan een vrouw zijn'

Nu aan het lezen

Steven Spielberg: ‘Volgende Indiana Jones kan een vrouw zijn’

Steven Spielberg: ‘Volgende Indiana Jones kan een vrouw zijn’

Al sinds de jaren ’80 zien we de nu 75-jarige Harrison Ford als Indiana Jones op het witte doek. Inmiddels zijn we vier films verder en is de vijfde in de maak. Maar daarna houdt Ford er waarschijnlijk mee op. En volgens regisseur Steven Spielberg kan de rol dan overgenomen worden door een vrouw.

Tegenover de Britse krant The Sun zegt Spielberg dat hij denkt dat het tijd is dat de archeoloog een “andere vorm” aanneemt. “We zouden de naam moeten veranderen van Jones naar Joan. En daar zou niets mis mee zijn”, aldus de regisseur.

Laatste film

Dat Spielberg over een volgende Indiana Jones nadenkt, is niet vreemd. Naar verwachting beginnen de opnames van de vijfde film in april volgend jaar. “Ik ben er vrij zeker van dat dit de laatste Indiana Jones-film van Harrison Ford wordt. Maar het verhaal zal daarna zeker doorgaan.”

Als het aan de regisseur ligt komen er dus nog meer avonturen van de archeoloog. En dat is ook het moment waarop hij beslist of hij een ‘Joan’ gaat casten.

Maar eerst zullen we Ford dus nog zien in een laatste avontuur. Die film verschijnt naar verwachting in 2020.

 

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.