Stripboek over de carrière van Facebook COO Sheryl Sandberg - Vance

Nu aan het lezen

Stripboek over de carrière van Facebook COO Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg, billionaire and chief operating officer of Facebook Inc., pauses during a panel session on day four of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Saturday, Jan. 25, 2014. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 44th annual meeting of the World Economic Forum in Davos, the five day event runs from Jan. 22-25. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Stripboek over de carrière van Facebook COO Sheryl Sandberg

Facebook COO Sheryl Sandberg werkte zich een weg naar de top bij Google, en werd vervolgens door Mark Zuckerberg naar Facebook gehaald om daar het bedrijf te gaan runnen. Ze is één van de zeer weinige vrouwelijke COO’s in The Valley, en maakt er nu haar levenswerk van om andere vrouwen te inspireren ook een topcarrière na te streven. Na haar bestseller ‘Lean in’ is er daarom nu ook een stripboek van haar leven gemaakt.

In het boek getiteld “Female Force: Sheryl Sandberg” is te zien hoe de jonge Sheryl worstelde met vooroordelen van haar ouders, opvoeding en omgeving. Ze trouwde te jong en schaamde zich voor haar snelle scheiding of het feit dat ze kinderen kreeg. Het strip is een tamelijk openhartige weergave van de pieken en dalen in haar leven.

De “Female Force” is een serie van stripboeken waarin vrouwelijke businesshelden worden uitgelicht om jonge meisjes te inspireren hogere aspiraties na te streven. Zo stonden eerder al Melinda Gates, Hillary Clinton en Arianna Huffington centraal in de boeken. Dezelfde uitgever bracht overigens ook een serie uit over mannelijke zakensuccessen waaronder Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs.

Typisch Amerikaans? Of juist heel hard nodig? Beoordeel het zelf, hieronder alvast wat plaatjes uit het boek, dat deze maand verschijnt bij Uitgeverij Bluewater Productions en ook te downloaden is als eBook.

Johan is de mede-oprichter van OK GO, het bedrijf verantwoordelijk voor de productie van onder meer Numrush, Vance en Foodzy.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.