Dit zijn de populairste bestemmingen voor een solo-reis volgens Airbnb

Nu aan het lezen

Dit zijn de tien populairste bestemmingen voor een solo-reis volgens Airbnb

Dit zijn de tien populairste bestemmingen voor een solo-reis volgens Airbnb

Solo-reizen is behoorlijk alomtegenwoordig. Toch kan iemand met deze levensinstelling nog steeds rekenen op behoorlijk wat gefronsde wenkbrauwen. De vragen die opborrelen: Waarom? En: is dat niet gevaarlijk?

Waarom: omdat je je eigen tijd in kan delen, nieuwe mensen kan ontmoeten en zelfstandigheid wonderen doet voor je staat van welzijn. Of het gevaarlijk is? Dat hangt maar af af van je houding en plaats van bestemming.

Jaloersmakend

Iedere week spreken we voor Vance met digital nomads en reizigers die reizen weten te combineren met een baan, privéleven en budget. Inspirerend, vinden lezers – en ook behoorlijk jaloersmakend.

Ook jij kan solo-reizen. Het is niet moeilijk, wel heel erg tof. Eenmalig alleen op reis is een fikse aanrader: je komt jezelf tegen, weet direct of je nu écht zo slecht bent in kaartlezen of simpelweg een tikje lui bent van aard.

Top drie solo-reisbestemmingen

Uit data van de immens populaire huizen huur- en verhuursite Airbnb blijkt dat solo-boekingen sterk toenemen. Een aantal steden zijn er enorm op vooruitgegaan met als absolute winnaar: Cancún, Mexico. Denk je nu: huh, maar dit is toch de place to be als het gaat om losgeslagen springbreakers? Wellicht. Feit is dat de kuststad een toename heeft gezien van 170 % als het gaat om solo-boekingen in 2016.

Op nummer twee staat Ho Chi Minh City, Vietnam, gevolgd door Keulen, Duitsland. De top drie wordt aangesloten door Playa del Carmen, Mexico; Johannesburg, Zuid-Afrika,  São Paulo, Brazilië; Auckland, Nieuw Zeeland; Mexico City, Mexico; Charlotte, Noord-Carolina en Busan, Zuid-Korea.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.