Tim Hofman's #BOOS lanceert speciale #Polertiek app met stemwijzer

Nu aan het lezen

Tim Hofman’s #BOOS lanceert speciale #Polertiek app met stemwijzer

Tim Hofman’s #BOOS lanceert speciale #Polertiek app met stemwijzer

Het inmiddels mega populaire YouTube kanaal #BOOS van BNN presentator Tim Hofman bereikt duizenden jongeren. Onlangs heeft Hofman zijn kanaal uitgebreid met video’s over de politiek oftewel ‘polertiek’. Jongeren die boos zijn op een politicus, politieke partij of een wet kunnen dat melden bij BNN en samen met hen gaat Hofman naar de Tweede Kamer om verhaal te halen.

En aangezien Hofman zich toch zo inzet om jongeren te laten stemmen op 15 maart, heeft hij een app gelanceerd met een kieswijzer à la #BOOS.

‘Kieskompassie’

Wanneer je de app opent, krijg je een introductie filmpje te zien met niemand minder dan Tim Hofman. Hij legt in BOOS-taal uit wat je allemaal kunt doen met de app, waaronder een ‘Kieskompassie’ en een ‘Soundboardsj’. Het Kieskompas is een soort stemwijzer waarin je in 30 stellingen te weten komt op welke politici je ‘boos’ bent. Wederom zijn de stellingen op de BOOS-manier geformuleerd en kun je de stellingen beantwoorden met eens of oneens.

polertiek

Als je alle stellingen hebt beantwoord, krijg je een oorkonde en kun je bij de uitslag zien welke politicus je lief vindt en op welke je dus boos bent. Met andere woorden: welke partij past het beste bij jou en zou je op kunnen stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.