TMG niet enthousiast over plan voor nieuwe Hyves

Nu aan het lezen

TMG niet enthousiast over plan voor nieuwe Hyves

TMG niet enthousiast over plan voor nieuwe Hyves

Een maand geleden geleden was het alsof we weer even aan het begin van het internettijdperk stonden: er was een nieuwe versie van Hyves online. De bouwers van de website Hyven hadden een prachtige website gemaakt die je weer even terug in de tijd bracht.

De officiële Hyves is van Telegraaf Media Groep (TMG). En de uitgever had al aan de bouwers van Hyven gevraagd om te stoppen met het kopieëren van hen merk. Maar, ze zeiden ook dat ze openstonden voor het presenteren van een concreet businessplan. Op die manier zouden ze heel misschien wel door kunnen gaan met Hyves.

Enthousiasme

De ‘nieuwe’ versie van Hyves werd enthousiast onthaalt: binnen een dag had deze website maar liefst 15.000 gebruikers. Helaas ging niet alles zo rooskleurig en werd de website dan ook binnen een dag gehackt.

Toch hielden de makers van Hyven voet bij stuk, want het businessplan werd bij TMG gepresenteerd. Maar de uitgever laat aan NU.nl weten niet enthousiast genoeg te zijn voor het nieuwe plan. “Het plan achter de website was niet concreet genoeg”, aldus een woordvoerder van TMG.

Offline

Aan Hyven is nu opnieuw gevraagd om de website offline te halen, maar het is onduidelijk of de beheerders van de website hiermee akkoord gaan. Zij waren namelijk niet beschikbaar voor commentaar, meldt NU.nl. Wat er gebeurt als de website niet offline gehaald wordt, blijft nog onbekend.

TMG laat weten dan met de makers van Hyven in gesprek te gaan als het zo ver komt.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.