Vanessa Redgrave, het nieuwe gezicht van Gucci, is 79 jaar - Vance

Nu aan het lezen

Vanessa Redgrave, het nieuwe gezicht van Gucci, is 79 jaar

Vanessa Redgrave, het nieuwe gezicht van Gucci, is 79 jaar

Nee, je leest het niet verkeerd en nee, het is ook geen typefout. Het nieuwe gezicht van Gucci, Vanessa Redgrave is 79 (en geen 19) jaar. Hiermee heeft Gucci niet alleen een uitzonderlijke naam gestrikt, maar doorbreken ze ook verschillende stigma’s met deze opmerkelijke keuze.

Het lijkt soms alsof modellen steeds jonger en jonger worden. Denk maar aan Willow Smith, die 15 jaar was toen ze het gezicht werd van Chanel. Ook Miu Miu heeft net een 14-jarig model als gezicht van hun campagne genoemd. Hier brengt Gucci nu een einde aan door een 79-jarige het gezicht te maken van de nieuwe collectie. Maar Vanessa Redgrave is niet zomaar een 79-jarige.

Brits stijlicoon

De Britse actrice begon haar succesvolle carrière in 1957 en won verschillende prijzen voor haar prestaties. Door haar te kiezen als gezicht van de nieuwe collectie, doorbreekt Gucci dus niet enkel het stigma van jonge modellen, maar hebben ze ook gekozen voor een gezicht met karakter.

De reden waarom Gucci voor Redgrave koos, is niet enkel voor haar leeftijd, of indrukwekkende carrière. Het is ook een Brits stijlicoon en een idool van ontwerper Alessandro Michele. Hij houdt van de Britse stijl en heeft daarom zijn laatste collectie hieraan gewijd.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.