Deze video bewijst dat we allemaal wereldburgers zijn

Nu aan het lezen

Deze video bewijst dat we allemaal op elkaar lijken

Deze video bewijst dat we allemaal op elkaar lijken

Als je naar het buitenland gaat, is vaak het eerste dat aan je gevraagd wordt waar je vandaan komt. Met trots zeg je uit welk land je komt. Je afkomst is belangrijk voor je identiteit. In dit filmpje worden mannen en vrouwen gevraagd om een DNA-test te doen, om hun afkomst te bepalen. En daaruit blijkt iets anders dan ze hadden gedacht.

Iedereen is overtuigd dat hij of zij 100 procent Brits, Frans, Cubaans of IJslands is. Hun ouders, grootouders en overgrootouders komen allemaal uit hetzelfde land en ze voelen zich ook echt verbonden met hun afkomst. Ze trekken het dan ook niet in twijfel of er een andere uitkomst uit de test kan komen, dan hun eigen afkomst. Maar wie denkt dat hij of zij 100 procent Nederlands, Marokkaans of Braziliaans is, heeft het mis. De Franse vrouw in het filmpje legt het precies uit: “Dit zou verplicht moeten zijn, dan zou niemand meer zo stom zijn om te denken dat er iets als een ‘puur ras’ bestaat.”

Het filmpje werd gemaakt door reisorganisatie Momondo, om te laten zien dat je meer met de wereld gemeen hebt dan je denkt.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.