Dit zijn de 5 beste foodtrucks op Rollende Keukens

Nu aan het lezen

Dit zijn de 5 beste foodtrucks op Rollende Keukens

Dit zijn de 5 beste foodtrucks op Rollende Keukens

Dit weekend vindt het foodfestival Rollende Keukens plaats in Amsterdam. Elk jaar wordt het festival druk bezocht. Het is moeilijk kiezen uit de tientallen trucks die er staan. Van vlees en vis tot taart en ijs. We zijn op pad gegaan en hebben de beste vijf foodtrucs voor je op een rijtje gezet.

1. The Beef Chief

The Beef Chiel bakt de beste burgers

Als ze ergens burgers kunnen bakken, dan is het hier. Je hebt keuze uit twee burgers: de Classic Cheese en de Kim Chief. De classic is zo als je hem kent. De Kim Chief is een pittige burger, geïnspireerd op het Koreaanse recept Kimchi. Beiden kosten 8,50 euro.

Classic burger
Classic burger van The Beef Chief

2. Mister Maisguy

De truck van Mister Maisguy

Wat past er nou beter op een foodfestival dan een maïskolf op een stokje? Bij Mister Maisguy heb je de keuze uit drie maïskolven: Hot buttered corn, Mexican corn of Jamaican corn. De Hot buttered corn, komt met boter die je heerlijk over de maïs kunt doen. De Mexican corn heeft chilipeper, koriander en limoen. De Jamaican corn heeft gember, kerrie, kokos en limoen. Zeker de moeite waard om te proberen!

Maïskolven van Mister Maisguy
De Jamaican, Mexican en Hot buttered corn

3. Kreeft & co

Kreeft & co. op de Rollende Keukens

Voor de beste kreeft en schaaldieren ga je naar Kreeft & co. Hier kun je een halve kreeft bestellen en krijg je er salade en patat bij (17,50 euro). Ook verkopen ze mosselen, scheermessen en bouillabaise. De echte visliefhebber kan hier dus zijn slag slaan!

4. Zwart Goud

Zwart Goud op Rollende Keukens

Voor het lekkerste kopje koffie ga je naar Zwart Goud. Deze truck in de vorm van een boot schenkt de heerlijkste koffie. Van latte macchiato tot ijskoffie. De koffie is niet alleen lekker, maar de truck ziet er ook nog een fantastisch uit. ‘Voor een zeewaardig bakkie’, zo zeggen ze zelf. Pluspunt: lekker betaalbaar.

5. Dim Sum Now

Dim Sum Now op Rollende KeukensMisschien niet een van de mooiste trucks, maar wel een heel goede als het om dim sum’s gaat. In de truck komt er stoom van de bamboe-mandjes af. Het heeft een verrassend groot menu en is niet te duur. Je kunt er dumplings, gyoza’s, bun’s en leaf wraps bestellen. Ook voor de vegetarische personen onder ons zit er genoeg bij.

Twee dim sum's
Links: Custard bun. Rechts: BBQ bun.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.