Het zondagochtend gevoel van vroeger terug met de Villa Achterwerk-quiz

Nu aan het lezen

Het zondagochtend gevoel van vroeger terug met de Villa Achterwerk-quiz

Amersfoort / Set 'ROOS EN HAAR MANNEN' / Portretten / Setfoto's / VPRO / (zie instructies herkomst)

Het zondagochtend gevoel van vroeger terug met de Villa Achterwerk-quiz

Herinner je je dat zorgeloze zondagochtend gevoel van vroeger? Je had niet eens koffie nodig om wakker te worden, at een wit bolletje gekookt ei, speelde wat en kroop dan gehuld in een HEMA-pyjama onder een dekentje, klaar voor Villa Achterwerk.

Je zat in een positieve vicieuze cirkel: fijne ochtend + fijn programma = blij kind. Zo makkelijk kan het zijn. Als een reminder om uit je niet zo fijne stress-hap-slik-en-weer-door bestaan te stappen, zette de VPRO alle archiefbeelden van een zondagochtend klassieker online.

Wie van Roos en haar mannen?

We kunnen al even genieten van de hoogtepunten van tien jaar Roos en haar mannen – of gewoon de nieuwe afleveringen bekijken op tv. Maken de herinneren van talloze roze koeken en colourblocking outfits al een glimlach bij je los, dan heb ik goed nieuws: er is nu een quiz waarin je kan ontdekken wíe van Roos en haar mannen jij bent. Hoera!

Quiz

Bedoeld voor de jeugd,  uiteraard. Maar getuige de reacties op Facebook valt het goed in de smaak bij nostalgische volwassenen (ik) en liefhebbers van een dekentje op de zondagochtend.

P.S: Ik blijk het meest te lijken op Gert-Jan van Rossum, de man die ´zorg voor spanning en sensatie’ Maar: ‘Ik heb ook een gevoelige kant.´ Gelukkig maar.

roos en haar mannen

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.