Vind je droomkat op Catinder: de dating-app voor katten - Vance

Nu aan het lezen

Vind je droomkat op Catinder: de dating-app voor katten

Vind je droomkat op Catinder: de dating-app voor katten

Voel jij vandaag ook zo’n leegte in je dierenvriendenhart? Het is Werelddierendag en dat betekent dat menig timeline volstaat met de leukste dierenfoto’s. Maar wat als je nog elke avond alleen op de bank zit je denkbeeldige kat te aaien? Fear no more. Je hebt voor alles een app tegenwoordig, en nu dus ook voor katten!

Katjes swipen

Het heet Catinder en werkt eigenlijk precies hetzelfde als de menselijke dating-app Tinder. Als je naar rechts swipet, krijg je meer informatie over de kat. Zo weet je meteen of jouw toekomstige kat ook muizen vangt of goed is met kinderen. Met een swipe naar links toon je geen interesse in het poezenbeestje.

De app werd bedacht door niemand minder dan Erik Kross, de oprichter van het digitale kattenkanaal Catopia. “Als we zo katten aan een nieuw fijn huis kunnen helpen, ben ik blij”, vertelt Kross aan het AD. Op de app kan je kiezen uit 750 verschillende poezen en katers, van jong tot oud.

Catinder
Foto: Catinder

Dierenbescherming

Heb je een leuke kat gevonden? Dan staat de kat niet zomaar de volgende dag voor je deur. Ook bij dieren is het belangrijk om eerst kennis met elkaar te maken. Zodra je een keuze maakt, kan je op ‘date’ met de kat in het dierenasiel. Zo kom je er achter of je in het echt ook een match bent (dat kan namelijk soms nog wel  tegenvallen).

Alle katten die je op de app vindt, komen uit een asiel van de Dierenbescherming. Vooral na de zomer komen er veel nieuwe nestjes met kittens bij. De Dierenbescherming is blij met elke hulp die ze krijgen bij het vinden van een nieuw adresje voor de katten. Kan jij wel een huisdier gebruiken? De Catinder app is vanaf vandaag beschikbaar in de Google Play Store.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.