Virgin Galactic werft eerste vrouwelijke testpiloot - Vance

Nu aan het lezen

Virgin Galactic werft eerste vrouwelijke testpiloot

Virgin Galactic werft eerste vrouwelijke testpiloot

Tien jaar geleden konden wij het ons nog niet voorstellen, maar in 2004 werd toch echt het eerste bedrijf opgericht dat commerciële vluchten de ruimte in wil sturen: Virgin Galactic, onderdeel van Richard Branson’s Virgin Group. Om deze vluchten te realiseren is het bedrijf al een aantal jaar bezig met het opstellen van een ervaren piloten-team, dat vanaf vandaag een nieuw lid welkom mag heten: Kelly Latimer.

Dat hoor je goed, een vrouw. En niet zomaar een. Latimer was NASA’s eerste vrouw dat zich als testpiloot kwalificeerde en maakt nu deel uit van de commerciële ruimtevaart. Maar piloot bij Virgin Galactic word je niet zomaar: Latimer werkte voorheen als luitenant-kolonel bij de Amerikaanse luchtmacht en droeg bij aan vele projecten van NASA. Zo werkte zij aan de 747 spaceshuttle en droeg zij een steentje bij aan SOFIA, NASA’s rondvliegende telescoop.

Naar de ruimte gaan is altijd een kinderdroom geweest van de piloot:

“I have wanted to go to space ever since I can remember doing anything. Flying is the tip of the iceberg: Some of the most meaningful work for me will be joining Virgin Galactic’s team with their incredible experience and organization to complete the vehicles’ design and test and setting up operations before the first flight.”

Zo te zien heeft Kelly Latimer haar droom bereikt, maar dit deed zij niet zomaar. Tijdens haar dienst bij NASA vloog zij ruim 6 000 uur en maakte zij 1 000 uur vol aan testvluchten in maar liefst 30 verschillende luchtvoertuigen.

Onder het motto “Space is where we belong” is Virgin Galactic er zo te merken hard mee bezig om zo snel mogelijk ‘ons burgers’ de ruimte in te sturen. Hier hangt helaas wel een klein prijsje van maar liefst $250 000 aan – nog even sparen dus. Kom je hier wel voor in aanmerking? Wacht dan niet langer en meld je aan op hun site.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.