Vrouw schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke Amerikaanse marinier met officiersrang - Vance

Nu aan het lezen

Vrouw schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke Amerikaanse marinier met officiersrang

Vrouw schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke Amerikaanse marinier met officiersrang

Een nieuwe overwinning voor de vrouw: voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis krijgt een vrouwelijke marinier een officiersrang. De trotse commandant Robert B. Neller maakte het heuglijke nieuws bekend op Twitter.

De vrouwelijke officier schrijft geschiedenis met haar promotie tot luitenant. Met deze nieuwe functie krijgt zij de leiding over een peloton van veertig militairen, zo schrijft de NOS. Hoewel de luitenant trots is op haar prestatie, wil zij toch graag anoniem blijven en niet met naam genoemd worden. Zij wil namelijk op anonieme wijze haar professie vervolgen.

Zware training

De marinier kreeg haar nieuwe functie als luitenant na een van de zwaarste trainingen, de Infantry Officer Course, aldus Business Insider. Hier leren deelnemers strijd vaardigheden, patrouilleren en leiderschap tijdens een training van 13 weken. Slechts 88 van de 131 deelnemende mariniers slaagden vorig jaar voor de training.

Sinds de training voor het eerst voor vrouwen werd opengesteld in 2012, deden meer dan 30 vrouwelijke mariniers een poging. Zij haalden te training allemaal niet. Het is daarom des te belangrijker dat een vrouw het nu wel zo ver heeft geschopt en benoemd is tot luitenant.

Marinierskorps

De naam ‘marinier’ geeft misschien de indruk dat de vrouw bij de marine zit. Het onderdeel waar zij zich in bevindt staat echter volledig los van de marine. Het gaat hier namelijk om de Amerikaanse marinierskorps, een eenheid binnen het leger. Dit onderdeel houdt zich met name bezig met landingen in kustgebieden en de veiligheid op oorlogsschepen. Het gaat hier dus niet om oorlogvoering op zee, zoals bij de marine.

Het totale Amerikaanse leger telt 1,4 miljoen militairen, waarvan 200.000 bij het marinierskorps zitten. Van de 1.4 miljoen is slechts een klein deel van 15% vrouw. Hoewel lagere rangen al beschikbaar waren voor vrouwen, stelde Obama pas in 2016 alle rangen bij het marinierskorps open voor vrouwen. De eerste stap is hiermee gezet. De vrouwelijke luitenant werd gefilmd tijdens een paar oefeningen, zo heb je een idee van de zwaarte van de training.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.