Vrouwen fotograferen hun lichaam voor Instagram-pagina The Naked Diaries. Mét imperfecties. - Vance

Nu aan het lezen

Vrouwen fotograferen hun lichaam voor Instagram-pagina The Naked Diaries. Mét imperfecties.

Vrouwen fotograferen hun lichaam voor Instagram-pagina The Naked Diaries. Mét imperfecties.

Op de Instagram-pagina The Naked Diaries laten vrouwen hun lichaam aan de wereld zien: imperfect. De 18-jarige Taylor Giavasis zette de pagina op om een vriendin te steunen, die volgens haar onnodig onzeker was over haar lichaam. “Dus ik vertelde haar ‘Laat me wat foto’s van je maken om het je te laten zien’, en dat liet ze toe. Ze vond het prachtig hoe ze eruit zagen. Ze was er zo blij mee, dus ik dacht ‘Waarom doe ik dit niet voor andere meiden?'”

Hierna begon ze ook andere vriendinnen te fotograferen en opende ze een e-mailadres, zodat vrouwen over heel de wereld hun zelfgemaakte foto’s in konden sturen. De meeste foto’s zijn gefocust op de imperfecties van het lichaam, zoals striae en littekens. Niet op de nadruk te leggen op hoe imperfect je lichaam is, maar juist om te laten zien dat dat helemaal niet erg is en dat iedereen er last van heeft. De pagina zoekt de schoonheid achter lelijkheid.

Vrouwen imperfecties

De pagina groeide uit tot meer dan zomaar een verzameling van foto’s. Het werd een hechte gemeenschap van vrouwen over de hele wereld met verschillende leeftijden, maten en ervaringen. De vrouwen steunen elkaar en helpen elkaar met onzekerheid. Niemand is perfect. Imperfecties maken je niet minder mooi – het zijn dingen die je tekenen. Het is dan ook zeker niet nodig je hiervoor te schamen, maakt The Naked Diaries duidelijk.
“Zoveel meiden schreven me zovan ‘Je hebt mijn leven veranderd, ik heb zoveel zelfvertrouwen nu.’ Het opende zeker de ogen omdat ik het nooit had verwacht dat het zo’n impact zou hebben,” vertelt Taylor.

Schermafbeelding-2015-11-12-om-10.25.11
Vrouwen imperfecties
Vrouwen imperfecties
Vrouwen imperfecties
Vrouwen imperfecties

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.