VVD-Ministers maken lol om eigen achterhaalde gedachtegoed voor ze het bordes op stappen - Vance

Nu aan het lezen

VVD-Ministers maken lol om eigen achterhaalde gedachtegoed voor ze het bordes op stappen

VVD-Ministers maken lol om eigen achterhaalde gedachtegoed voor ze het bordes op stappen

Het is zover: vandaag vindt de beëdiging van het nieuwe kabinet plaats. Na maanden speculatie is de aap uit de mouw en weten we wie de komende vier jaar onze ministers zijn. Maar voordat de 16 ministers en acht staatssecretarissen van kabinet Rutte III het bordes op stappen, maken de VVD Ministers nog even een lolletje op Whatsapp.

VVD-humor

Vanochtend publiceerde VVD op Twitter een kort en humoristisch filmpje waarin je ziet dat leden als Edith Schippers en Klaas Dijkhoff de groep verlaten. Wat volgt is een heen en weer gesprek, onder andere over bijzondere outfit keuzes. Opvallend is echter een opmerking van Cora van Nieuwenhuizen, de nieuwe minister van Infrastructuur: “Ben ik hier in de groep nou echt de enige vrouw?”

Achterhaald

De lollig bedoelde opmerking komt heel ironisch over. VVD verwijst hiermee naar zijn eigen achterhaalde politiek. Van de negen ministers en staatssecretarissen van de VVD zijn er namelijk slechts drie vrouw. Dit is aanzienlijk minder vergeleken met de zes vrouwelijke VVD-ministers van kabinet Rutte II.

Mark Rutte gaf eerder bij Metronieuws toe dat zijn partij weinig vrouwen levert aan het kabinet. “Ik had graag meer willen hebben, maar uiteindelijk geldt: we gaan voor de beste mensen. Het is wat het is.”

Foto: Shutterstock

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.