Grey's Anatomy krijgt 15e (!) seizoen en laat deze twee acteurs gaan

Nu aan het lezen

Grey’s Anatomy krijgt vijftiende (!) seizoen en neemt afscheid van deze twee acteurs

Grey’s Anatomy krijgt vijftiende (!) seizoen en neemt afscheid van deze twee acteurs

Fans van de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy waren vorige week maandag om 20:30 in alle staten toen bleek dat de serie midden in het nieuwste seizoen totaal onverwacht werd gestaakt ten faveure van twee nieuwe Net5-programma’s.

De fans uitten hun onvrede op social media. Sommigen riepen zelfs op om de nieuwe series van Net5 te boycotten. Goed nieuws: Inmiddels laat de zender weten dat het veertiende seizoen van Grey’s Anatomy vanaf mei weer op de buis is met de resterende afleveringen van seizoen veertien.

Ook is bekendgemaakt dat de Amerikaanse serie een vijftiende seizoen krijgt. Dit wordt naar verwachting begin volgend jaar in Nederland uitgezonden. Grey’s is met de verlenging een van de langstlopende tv-series ter wereld.

McDreamy

De 400.000 vaste kijkers in Nederland zijn ongetwijfeld blij met dit nieuws. Het betekent namelijk dat zij nog langer kunnen genieten van de ontwikkelingen in Grey Sloan Memorial dat ooit begon met de introductie van dreamy dokter McDreamy die in de serie om het leven kwam bij een fataal auto-ongeluk.

Extra bijzonder aan de lange kijkduur is dat veel kijkers zijn meegegroeid met de serie. Zo schrijft een fan over de dertien jaar aan Grey’s Anatomy: ‘Ik heb één vriendschap die langer duurt maar #GreysAnatomy is best wel mijn person en daar schaam ik me niet voor. #15andcounting.’

Fans

Het is dankzij die fans dat Grey’s Anatomy zo lang kan bestaan, zegt ABC Entertainment-baas Channing Dungey in de persverklaring. ‘Grey’s Anatomy heeft een speciale plek in mijn hart, en miljoenen kijkers denken er ook zo over. Dankzij de trouwe fans die al sinds het begin kijken én dankzij een nieuwe generatie kijkers die de serie ontdekken, is het programma sterker dan ooit.’

De verlenging komt na de aankondiging van producer Shonda Rhimes die ABC na meer dan tien jaar zou verlaten om een productiedeal aan te nemen bij Netflix. Haar bedrijf Shondaland zou hier meerdere projecten ontwikkelen terwijl ze haar huidige series bij ABC zou doorontwikkelen. Hieronder vallen onder meer How to Get Away with Murder en de Grey’s spin-off Station 19.

Spoiler alert!

Grey’s zou Grey’s niet zijn als we ook dit seizoen nemen we afscheid van een aantal castleden. Geen zin om te weten wie Seattle verlaat? Lees dan nu niet verder.

Spoiler alert!

Twee trouwe leden van de cast, Jessica Capshaw (in de serie Arizona Robbins) en Sarah Drew (April Kepner), nemen afscheid aan het eind van seizoen 14. Ze hebben hun laatste opnamedag gehad. Alle andere bekende personages zullen wel terugkeren.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.