#Wiljeeroverpratenlinda is de kritiek op Linda-cover met Anna en Monica

Nu aan het lezen

#Wiljeeroverpratenlinda is trending door kritiek op Linda-cover met Anna & Monica

#Wiljeeroverpratenlinda is trending door kritiek op Linda-cover met Anna & Monica

Het internet doet een boekje open over hoe echte homo’s zoenen. Dat er niet één manier is, staat buiten kijf. Maar wat het zeker niet is, is in je karigste lingerie en meest oncomfortabele houding de lippen van een mede-hetero beetpakken. Ergo, de nieuwste cover van Linda. meiden.

Voor wie de hetze heeft gemist: afgelopen week plaatste Linda. een cover van een zoenende Anna Nooshin (30) en Monica Geuze (22). Het idee van de twee meiden: We moeten stoppen met het denken in hokjes.

#Wiljeoverpratenlinda

Net als bij eerdere covers waarop hetero’s zoenend de ‘hokjes’ beetpakten (Tim Hofman, Jan Versteegh en Kim Feenstra en Geraldine Kemper), ontstond er een storm van kritiek. Maar het glas lijkt nu wel écht vol met als gevolg een hashtag waarmee lezers Linda aan de tand willen voelen: #Wiljeeroverpratenlinda?

Zo zien échte mannen- of vrouwenstellen eruit als ze zoenen, laten twitteraars zien. En ja, dat is behoorlijk anders dan Anna’s en Monica’s stomende scene.

Vervelend

Algemeen hoofdredacteur Jildou van der Bijl laat weten de kritiek te betreuren. Uiteraard was het niet de bedoeling om mensen te kwetsen, zegt zij in een reactie. “Als mensen er aanstoot aan nemen, omdat zij vinden dat Anna Nooshin en Monica Geuze met hun zoen een lesbische identiteit als lifestyle presenteren, vinden we dat vervelend.”

Ondertussen zoent de rest van Nederland, onder wie Hanna Bervoets en Yora Rienstra, er rustig op los.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.