Heb jij weleens een zakcentje over? Deze app maakt beleggen makkelijker dan ooit - Vance

Nu aan het lezen

Heb jij weleens een zakcentje over? Deze app maakt beleggen makkelijker dan ooit

Heb jij weleens een zakcentje over? Deze app maakt beleggen makkelijker dan ooit

Heb jij weleens een zakcentje over en krijg je met al die cryptomunt gekte ook zin om in iets te beleggen? Geld investeren is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Je hoeft geen uitvoerige kennis over de beurs te hebben en ook zeker niet een dikke portemonnee. Want laten wij wel wezen, het leven van een student of starter is duur. Het is niet voor niets dat jij met een grote boog om straatverkopers heen loopt.

Gelukkig is er speciaal voor de mensen zonder groot vermogen een app opgezet genaamd Peaks. De app belegt namelijk met je wisselgeld, zodat jij geen groot verlies lijdt. Elke keer dat je betaalt met je pinpas, rondt Peaks het bedrag af naar de eerstvolgende euro. Koop je dus een kop koffie voor 2,40 euro? Dan belegt de app 60 eurocent. Deze paar centjes worden vervolgens belegd in duurzame bedrijven. Zo investeer je in jezelf én in een groene toekomst.

Millennials beleggen massaal

De beleggingsapp Peaks wist door haar toegankelijke en duurzame aanpak maar liefst 15.000 gebruikers aan te trekken in de eerste twee maanden, vertelt het bedrijf in een persbericht. Wat opvalt is dat het grootste deel van deze klanten millennial is, namelijk tussen de 23 en 35 jaar oud. “Dat we in slechts twee maanden tijd een recordaantal klanten aan ons hebben weten te binden, bewijst dat jongeren geen koudwatervrees meer hebben om te gaan beleggen”, vertelt medeoprichter Tom Arends in een persbericht.

Uit een onderzoek dat Peaks liet uitvoeren door PanelWizard blijkt dat 67 procent van de jonge millennials belegt om geld te verdienen. 48 procent ziet het als een middel om vermogen op te bouwen. Het is dan ook niet een vreemde ontwikkeling dat steeds meer millennials aan het beleggen zijn. Je vermogen opbouwen door te beleggen in een bedrijf of iets als een cryptomunt wordt namelijk steeds aantrekkelijker.

De studiefinanciering is nu al een tijd geleden afgeschaft, er worden steeds minder vaste contracten aangeboden en het leven in Nederland lijkt alleen maar duurder te worden. Kortom, de jongere generaties hebben het financieel gezien behoorlijk pittig. Tijd om daar eens wat aan te doen. Je hebt alleen een bankrekening nodig, een beetje geduld en het lef om af en toe een klein beetje risico te nemen.

Foto’s: Peaks

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.