Zelf fruit plukken: de leukste plekken in Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Zelf fruit plukken: de leukste plekken in Nederland

Zelf fruit plukken: de leukste plekken in Nederland

Het wordt weer herfst; koud weer, veel regen en korte dagen. Maar dit is het goede seizoen voor fruit plukken! Super leuk voor een dagje weg met het gezin of vrienden – lekker je eigen fruit bij elkaar plukken. En daarna oppeuzelen natuurlijk.

Er zijn in Nederland veel leuke plaatsen waar je zelf je fruit mag plukken. Op sommige plekken kun je terecht voor één keer, maar soms kan je zelfs een hele boom adopteren!

Lees hier over de zes leukste fruit-pluk-plekken in Nederland.

Landgoed de Olmenhorst

de olmenhorst

In Lisserbroek – midden in de Randstad – ligt een stukje natuur tussen alle grote steden: Landgoed de Olmenhorst. Deze boomgaard houdt van 19 september t/m 25 oktober de Zelfpluk 2015, waarbij je dus volop met een grote mand op zoek naar appels en peren mag. Daarnaast zijn er leuke feestactiviteiten en kan je dineren of lunchen op het landgoed.

Zorgboerderij De Buytenhof

de buytenhof

In Rhoon – vlakbij Rotterdam – is Zorgboerderij De Buytenhof gevestigd. Hier kan je, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden en bloemen plukken. Je kijkt tegen varkens, schapen en koeien aan en plukt het lekkerste fruit. Deze zorgboerderij biedt een veilige plek waar mensen met een verstandelijke beperking of psychosociale problemen kunnen meewerken met de boer.

Landwinkel Sonneveld

sonneveld

Landwinkel Sonneveld ligt in Benthuizen en biedt een mooie plek om appels te plukken. Je kunt er voor één dagje komen plukken, of met een groep een arrangement nemen inclusief rondleiding en lunch of buffet.

Boshoeve Sprankenhof

sprankenhof 2

Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout hebben ze meerdere verse fruitsoorten die je zelf mag plukken en afwegen in de winkel. Ze bieden – afhankelijk van het seizoen – aardbeien, frambozen, bramen en kruisbessen. Ook mag je op deze boerderij zelf eieren rapen!

Van Reeuwijk Fruit&Flowers

van reeuwijk

In Abbenes kun je fruit plukken bij Van Reeuwijk. Naast aardbeien, frambozen en kersen heeft deze kas ook regelmatig mini-komkommertjes en tomaatjes. U kunt zoveel en zo lang plukken als u wilt; achteraf wordt het fruit gewogen en dit bepaalt de prijs.

Fruitbedrijf De Hoenderik

de hoenderik

In het Gelderse dorp Tricht ligt fruitbedrijf De Hoenderik. Hier kan je onder andere appels, peren, aardbeien, frambozen, rode bessen en bramen plukken in de mooie pluktuin.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.