Bekijk hier de trailer van Star Wars: The Last Jedi - Vance

Nu aan het lezen

Bekijk hier de trailer van Star Wars: The Last Jedi

Bekijk hier de trailer van Star Wars: The Last Jedi

Pfoeh, we zijn pas net bekomen van deze ode aan Carrie Fisher die op deze heugelijke Goede Vrijdag vrijkwam, en we moeten (mogen!) alweer een Star Wars primeur onthullen.

Vandaag was namelijk dé release van de eerste Star Wars: The Last Jedi trailer, het vervolg van The Force Awakens.

Tijdens het vierdaagse event Star Wars Celebration in Orlando werd de video in het bijzijn van cast en crew getoond aan fans. En wij kunnen hem daardoor nu ook bekijken!

Over de cast kunnen we inmiddels wat vertellen. Het is geen verrassing dat Mark Hamill de rol van Luke Skywalker weer op zich zal nemen. Ook keert Carrie Fisher terug als Princess Leia. Fisher stierf op 27 december vorig jaar, toen de opnames van de nieuwe film al achter de rug waren.

Daarnaast zien we in de trailer ook alle nieuwe personages die in The Force Awakens werden geïntroduceerd terug. Ze zullen allemaal weer hun opwachting maken in alweer het achtste deel uit de Star Wars-reeks. Met als hoofdrol natuurlijk Rey. Zij is op de officiële filmposter te zien, samen met Luke Skywalker.

Star Wars: The Last Jedi

Carrie Fisher

Het is vandaag voor Star Wars-fans dus een heugelijke dag maar ook een verdrietige: met het overlijden van Carrie Fisher nog vers in het geheugen, brengt Hamill vanavond tijdens de Star Wars Celebration nog een hommage aan zijn oude collega.

Voor nu: wacht niet langer in spanning en bekijk de trailer (als je dat nog niet hebt gedaan). Vanaf december speelt de film in de bioscoop.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.