Zien: Nederlands vrouwenvoetbal in aanloop naar het EK vrouwenvoetbal

Nu aan het lezen

Zien: Nederlands vrouwenvoetbal door de lens van een documentair fotograaf

Zien: Nederlands vrouwenvoetbal door de lens van een documentair fotograaf

Als het gaat om sport kan je altijd je heil zoeken in een uitspraak als ‘ik ben niet zo’n sporter’ of ‘ik ben liever lui dan moe’. Het fijne aan kijken naar sport is dat het geen van beiden vereist. Benodigd is slechts een goede set ogen en fascinatie voor een winnersmentaliteit.

Dat is precies de documentaire fotoserie Game On. Het volgt de hoofdspelers in Neerlands snelst groeiende sport van dit moment: vrouwenvoetbal. Als kers op de gezonde taart vindt het EK komende zondag 16 juli hier plaats in 7 steden waaronder Tilburg, Utrecht en Deventer.

Oranje leeuwinnen

Om het Europees Kampioenschap af te trappen krijgen we met Game On een kijkje in het hedendaagse vrouwenvoetbal en het damesteam. Het project is een droom, aldus maker Jane Stockdale, een door sport geobsedeerde fotografe die in juni een week lang het vrouwenvoetbal op de voet volgde en zo een indrukwekkend beeld geeft van de werkelijkheid die voor velen verborgen blijft.

We zien in zwart-wit fotografie onder andere de 11-jarige fanatiekeling Djennah, vastberaden amateurs, fans en Utrechts kampioen Shanice van de Sande van het nationale team de Oranje Leeuwinnen, incluis speciaal ontworpen wapen op de borst van jawel; een leeuwin. Hup he!

Majella Domstad. Foto Jane Stockdale
Fans. Foto Jane Stockdale
Djennah. Foto Jane Stockdale

Straatvoetbal. Foto Jane Stockdale
Straatvoetbal. Foto Jane Stockdale
Shanice van de Sanden (Oranje Leeuwinnen). Foto Jane Stockdale
Oranje Leeuwinnen. Foto Jane Stockdale

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.