Zó ziet de wereld eruit na 44 jaar in de gevangenis - Vance

Nu aan het lezen

Zó ziet de wereld eruit na 44 jaar in de gevangenis

Zó ziet de wereld eruit na 44 jaar in de gevangenis

Otis Johnson werd in 1971 opgesloten op 25-jarige leeftijd, wegens poging tot moord op een politieagent. Op zijn 69e kwam hij vrij. Voor het eerst in 44 jaar loopt hij rond als vrij man, maar dan in een geheel andere wereld dan vóór hij de gevangenis in ging. Van de mensen op straat, technologie, reclame en boodschappen in de supermarkt: de wereld is helemaal anders.

De video laat zien wat er door Otis heen ging toen hij voor het eerst weer Times Square in New York City opliep. Zo werd hij overweldigd door de drukte en de enorme haastende mensenmassa. Ook kon hij de oordopjes die bijna iedereen in de oren leek te hebben maar moeilijk plaatsen: was iedereen tegenwoordig undercover agent?

Toch is er nog één ding waar hij zich meer over verbaast: de hoeveelheid keuze wat betreft voedsel. Van pindakaas zijn er tegenwoordig tientallen soorten!

Eén ding is zeker: met zijn ongetwijfeld zeer lastige ervaring heeft Otis van de één op de andere dag een stap in de toekomst gezet. Toch lijkt hij geen verbitterde oude man te zijn geworden. Hij komt juist over als de rust en vredigheid zelve. Bekijk de video om het prachtige portret te zien van een man die 44 jaar in de samenleving gemist heeft.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.