Zoeken op Kim Kardashian geeft grootste risico op virussen - Vance

Nu aan het lezen

Zoeken op Kim Kardashian geeft grootste risico op virussen

Afbeelding via: JStone / Shutterstock.com

Zoeken op Kim Kardashian geeft grootste risico op virussen

Elk jaar onderzoekt virusscanner MacAfee verschillende nationale en internationale beroemdheden op het risico van virussen. En daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat deze beroemdheden zelf voor virussen zorgen. Maar het zoeken naar deze personen doet dat wel. Wat blijkt? Kim Kardashian is in Nederland de gevaarlijkste persoon.

Op de tweede plek staat het Nederlands topmodel Doutzen Kroes, gevolgd door Game of Thrones actrice Naomi Watts. Maar ook comedians Jimmy Kimmel én Jimmy Fallon zijn in de lijst te vinden, net als Adele.

Hoe zit dit precies?

Denk jij even alles te weten te komen over Doutzen, ben je vervolgens slachtoffer van cybercriminaliteit. Het zou zomaar kunnen gebeuren. Maar hoe werkt dit? Het antwoord is simpel: cybercriminelen maken al langer gebruik van naamsbekendheid van beroemdheden om consumenten naar gevaarlijke websites te lokken.

Vervolgens wordt er vaak een malware geïnstalleerd om persoonsgegevens en wachtwoorden te stelen. het onderzoek laat zien hoe gevaarlijk het is om op verdachte links te klikken wanneer je op zoek bent naar informatie over bepaalde personen.

Chief consumer security evangelist Gary David vertelt: “Consumenten verkiezen snelheid en gemak vaak bovenveiligheid. Daardoor klikken zij op links om video’s en films van hun favoriete beroemdheid te bekijken. Maar juist in deze hyper-verbonden wereld zouden consumenten goed moeten nadenken voor ze op een link klikken. Zo weten zij zeker dat ze veilige content bekijken en kunnen ze zichzelf beschermen.”

Tips

Wil je toch lekker blijven surfen en alles opzoeken over bepaalde beroemdheden, zonder dat je gevaar loopt? Dan hebben wij een aantal tips voor je:

  • Klik niet zomaar. Wil je beelden zien van de laatste Victoria’s Secret modeshow? Klik dan vooral niet op vage links die voorbij komen, maar wacht tot de show wordt vrijgegeven op de officiële website. Download vooral geen video’s van een onbekende website, want deze kan malware bevatten.
  • Voer app- en systeemupdates uit. Het zijn de dingen die je waarschijnlijk liever uitstelt omdat deze updates nooit helemaal goed uitkomen. Maar toch is het belangrijk om dit wel te doen. Door de updates op tijd uit te voeren, zorg je ervoor dat je apparaten beschermd zijn.
  • Browse beschermd. Neem een virusscanner die je beschermt tegen malware, phising aanvallen en andere risico’s.

Benieuwd geworden wie er nog meer op de lijst van gevaarlijkste personen in Nederland staan? Zie hier de top 10:

1. Kim Kardashian

2. Doutzen Kroes

3. Naomi Watts

4. Emilia Clarke

5. Amber Heard

6. Rachel Weisz

7. Jimmy Kimmel

8. Jimmy Fallon

9. Noomi Rapace

10. Adele

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.