Haal alles uit je zomer door deze 10 dingen te doen

Nu aan het lezen

Haal alles uit je zomer door deze 10 dingen te doen

Haal alles uit je zomer door deze 10 dingen te doen

De zomer is begonnen en dat betekent natuurlijk dat de mooiste tijd van het jaar is aangebroken (althans, voor de meesten onder ons). Een paar weken voor aanvang van de zomervakantie ben je misschien al druk aan het brainstormen over alle fantastische, verkoelende activiteiten die je gaat ondernemen tijdens de volgende hittegolf. Of misschien wil je wel helemaal niks doen en daar gewoon eens lekker van genieten. Dat mag ook.

In ieder geval hebben wij 10 fijne, bruisende, verkoelende en verkwikkende activiteiten voor je op een rijtje gezet om je zomer onvergetelijk te maken.

1. Koop een luchtbed

Je hebt ze tegenwoordig in de leukste vormen en maten. Van een Hema tompouce tot een krakeling of zwaan, zonder hip opblaasfiguur voor in het water is je zomer niet meer compleet. Spring ermee in het zwembad, de zee of in je eigen opblaasbad in je achtertuin. Want zeg nou zelf, wat geeft nou meer een instant zomergevoel dan lekker ronddrijven op het water terwijl de golfjes onder je zachtjes tegen je plastic krakeling aan klotsen? Nee, niks dus.

sulflaxp_inflatable-flamingo[5]

2. Maak de blits in het plaatselijke zwembad (met jouw luchtbed)

In je eentje genieten en ronddobberen is natuurlijk leuk, maar het kan natuurlijk gezelliger. Is het een dag toch niet zulk mooi weer maar wil je wel zwemmen? Verplaats jezelf dan zo snel mogelijk naar het zwembad in jouw stad. Wanneer het wel lekker weer is kun je natuurlijk ook altijd kijken voor een openluchtzwembad bij jou in de buurt. Neem je vrienden mee en voel je als een, ehm, vis in het water. Sla aan het eind van de dag het patatje niet over.

jaclynsue.com+PD1

3. Geniet van die zwoele zomeravond (en weiger binnen te gaan zitten)

Je moet nog dingen afmaken, koken, wassen, bellen, NEE! Het is zomer en dat duurt maar drie dagen in Nederland (goed dan, grapje). Het enige wat je dan nog écht moet doen is genieten. Gewoon ultiem genieten. Ga buiten zitten op je balkon, in je tuin, in het park, op het terras of het strand. Waar dan ook, maar zorg dat je die mooie zomeravond niet binnen doorbrengt. Verzeker jezelf van goed gezelschap, laat je smartphone een dutje doen in je broekzak en voer eens een goed gesprek met dierbaren. Voor extra gezelligheid pak je dat pas koudgezette witte wijn/biertje erbij, doe je een kaarsje of sfeerverlichting aan en trakteer je jezelf op een schaal nacho’s. Wedden dat je zeer tevreden gaat slapen na zo’n heerlijke avond?

alcohol-bar-drinks-party-large

4. Ga picknicken in het park

Iedere keer dat je op een druilerige winterdag langs het park liep, zag jij jezelf al zitten in de zomer op je picknickkleedje, nietwaar? En nu is dan eindelijk het moment daar. Gooi al het lekkers wat je in huis hebt in die XL tas, ga desnoods nog even langs de supermarkt en ga als de wiedeweerga naar het park. Neem eventueel (misschien niet onbelangrijk) nog leuke mensen mee en genieten maar!

pexels-photo-109362-large

5. Lees dat ene boek (eindelijk!) uit

Hij ligt het hele jaar al naar je te staren vanaf je nachtkastje, maar veel aandacht heb je hem nog niet gegund. De zomer(vakantie) is een ideaal moment om jezelf eindelijk de tijd te gunnen om dat boek uit te lezen. Op het strand, in de achtertuin of gewoon ’s avonds in bed. Werkt ontspannend en het is met recht een fijne tijdsbesteding.

pexels-photo-26890-large

6. Haal een ijsco (en daarna nog één)

En dan het liefst bij de ijscokar, zoals vroeger. Hoewel ijs altijd wel lekker smaakt, is de zomer bij uitstek natuurlijk de periode om je tonnetje rond te eten en verkoeling te vinden in de vorm van een ijsco. Ga voor dat lekkere ijsje waar je als kind altijd zo van genoot voor een nostalgisch gevoel of kies voor een softijsje op een hoorntje met mega veel spikkels. ‘You scream, I scream, wel all scream for ice cream’, right?

food-city-theme-summer-ice-cream-large

7. Geef een barbecuefeestje

Of ga naar één van je vrienden/familie/een kennis als je zelf liever niet de volgende dag nog worst van de barbecue staat te schrapen. Afhankelijk van het aantal mensen dat een kipsateetje komt roosteren, kun je ervoor kiezen om zelf voor de hapjes te laten zorgen, of iedereen wat mee te laten nemen. Kleed je achtertuin gezellig aan met een grote tafel, parasols, sfeerverlichting en een muziekje. Haal mooie herinneringen op met je gezelschap terwijl jullie je buikjes rond eten aan die frisse salade, gemarineerd vlees met dipsaus en natuurlijk stokbrood met kruidenboter.

food-summer-party-dinner-large

8. Houd een watergevecht

Met je neefjes en nichtjes, je vrienden of spuit je buurman eens nat van over de schutting (oké, doe dat laatste maar niet). Schaf een waterpistool aan en gooi alle remmen los. Niemand wordt minder van een beetje water en rondspetteren (in principe). Zorg er wel voor dat de tegenpartij ook voorzien is van een waterkanon, -pistool, -ballonnen, anders wordt het wellicht wat een lullige bedoening.

Leo weet wel van trendsetten...
Leo weet wel van trendsetten…

9. Ga bramen plukken

Of andere bessen die lekker smaken door de yoghurt of een smoothie. Rijd naar het bos of duik in de frambozenstruik van je oma. Rood fruit is heerlijk in de zomer en als je eens goed om je heenkijkt zul je zien dat je ze geregeld zomaar in het wild kunt plukken. Is toch veel leuker dan de beste bramen, druiven en aardbeien bij de Lidl selecteren?

blackberries-rubus-sectio-rubus-fruits-berries-48156-large

10. Begin je eigen summerproof cocktailbar

Om vervolgens alles in je eentje op te drinken, met misschien nog een uitverkoren vriend/vriendin, of twee. Van al het zweten raak je al gauw gedehydrateerd en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maak heerlijke smoothies van je  versgeplukte fruit, zelfgemaakte limonade (helemaal hip zomer 2016 dankzij Beyonce), of de meest exotische cocktails. Piña Colada valt daar ook gewoon onder.

Proost: op een mooie zomer

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.