Nederland in de top-10 gelukkigste landen ter wereld - Vance

Nu aan het lezen

Nederland in top 10 gelukkigste landen ter wereld

Nederland in top 10 gelukkigste landen ter wereld

Het World Happiness Report bestudeert ieder jaar de gelukkigste van 157 landen. Dit gebeurt op basis van enquêtes, de economie, gezondheid, ontwikkelingsgroei in de landen en analyses van experts in verschillende vakgebieden. Nederland staat in tegendeel tot onze buurlanden in de top 10. Ontdek hier de rest van de top 10 en op welke plaats precies Nederland staat.

10. Zweden

Zweden zijn gelukkige mensen. Onderstaande foto is niet alleen een goed voorbeeld daarvan maar tegelijk misschien ook de reden waarom men zo gelukkig is in het Scandinavische land.

swedish-girls

 

9. Australië

Ik zou ook best gelukkig zijn in een land waar er elke dag gebarbecued wordt. Bovendien is er een goede economie in het land en zijn ze ver afgezonderd van eventuele ellende in andere landen.

australia-happy

 

8. Nieuw-Zeeland

Tenzij Sauron weer eens Midden-Aarde terroriseert lijkt het me onmogelijk om ongelukkig te zijn in het schattige Hobbiton in Nieuw-Zeeland. Het is bovendien een land met prachtige natuur en een aangenaam klimaat.

nieuw-zeeland - Hobbiton

 

7. Nederland

Zevende gelukkigste land ter wereld! Ja hoor, jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers!

koning willem alexander

 

6. Canada

Canadezen zijn de vriendelijkste mensen ter wereld. Zelf de vandalen in Canada proberen je te laten genieten van je dag.

canada - graffiti

 

5. Finland

In een land waar je dagelijks vervoer een eland, hondenslee, of sneeuwscooter is, ga je gegarandeerd gelukkig naar je werk. Bovendien genieten kinderen en jongeren er van het beste opleidingssysteem ter wereld zonder huiswerk, examens of stress.

finland-gelukkig

 

4. Noorwegen

Elke nacht gaan slapen met deze sterrenhemel is een instant happy-maker!

Noorwegen-noorderlicht

3. IJsland

Volgens de BBC komt het geluk van de IJslanders voort uit het hevige groepsgevoel in het land waar bijna iedereen verwant is met elkaar. Volgens mij komt het omdat samen klappen in de handen gewoon heel leuk is.

2. Zwitserland

Zwitserland, één van de rijkste landen ter wereld is ook het op één na gelukkigste land ter wereld. Nee, geld maakt niet gelukkig, maar het is natuurlijk leuker om te wenen in een Ferrari dan in een Toyota Yaris…

zwitserland-gelukkig

1. Denemarken

Als je heel goed kijkt merk je dat onderstaande foto een Lego-versie is van de Deense hoofdstad, Kopenhagen. Legoland ligt namelijk in Denemarken. Ik beloof je: het enige moment dat je ongelukkig bent in Legoland is wanneer je het verlaat. En daarom zijn de Denen zo gelukkig volgens mij!

Denemarken-Legoland

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.