10 Gossip Girl afleveringen die je moet zien voor het van Netflix verdwijnt

Nu aan het lezen

10 Gossip Girl afleveringen die je moet zien voor het nieuwe jaar begint

10 Gossip Girl afleveringen die je moet zien voor het nieuwe jaar begint

Attentie Vance-lezers, 2017 is bijna voorbij! Die gekke dagen tussen kerst en oud en nieuw lenen zich perfect voor een avondje genieten van Manhattans elite.
Natuurlijk bingen de diehard fans alle zes seizoenen. Maar voor wie verplichtingen heeft en niets van die driehoeksverhoudingen, backstabbing en schokkende blasts wil missen, heeft Vance een handig overzicht van de tien afleveringen die je écht moet zien. You know you love us!

1.01 Pilot

Aaah, waar het allemaal begon. De pilot is achteraf redelijk stoffig. Dan die zwijmelt over Serena, Serena die geheimen lijkt te hebben die achteraf meevallen, de geforceerde Humphrey-dynamiek. Meh. Gelukkig is Queen Blair ook met een stoffig script nog steeds genieten. En oké: de Nate/Blair/Serena driehoek was juicyyy.

1.16 All About My Brother

Gossip Girl is niet vaak maatschappelijk bewust dus wanneer de aflevering een coming-out centreert, valt het op. De geforceerde mysterie omtrent seksualiteit is pijnlijk herkenbaar maar het is bevredigend wanneer zelfs Blair Waldorf haar manipulatieve spelletjes opzij zet om de jonge Eric te beschermen. De aflevering toont ook een zeldzaam kwetsbaar moment in de Serena/Blair saga. En ohja: Georgina Sparks!
 

2.06 New Haven Can Wait

Seizoen 2 is één en al goud dus het is moeilijk kiezen welke je écht moet zien. Deze aflevering gaat full-out met de Blair/Serena rivaliteit en er is zelfs een heuse catfight. Maar het is de highstake borrel-scene, begeleid door een strijkinstrument-versie van Muse’s Time is Running Out, die de onderhuidse spanning van leugens en bedrog in het Gossip Girl-universum perfect illustreert. 

 2.25 The Goodbye Gossip Girl

Serena is zelden pro-actief dus als ze dan op een missie gaat, is het noemenswaardig. De aflevering is extra leuk als je weet wie Gossip Girl is maar tot die tijd is het genieten van alle blasts en onderlinge strijd. Het is ook de aflevering waarin Chuck en Blairs ‘zullen-ze-of-zullen-ze-niet’ op een absolute max staat. Je nostalgische gevoelens ten opzichte van de middelbare school worden gegarandeerd opgekrikt. Ah, good ol’ times. 
 

3.11 The Treasure of Serena Madre

Je moet even weer geïnteresseerd zijn in Serena’s love interest nr. 24 Tripp maar dan is The Treasure of Serena Madre een van de leukste Thanksgiving-afleveringen van de serie. Blair die denkt dat haar moeder zwanger is, Nate die achter Serena aanzit, Cece die dronken wordt. Het komt samen in een super awkward etentje met ‘your sweet potatoes are bland’ als hoogtepunt. Gobble, gobble!
 

4.01 Belles de Jour

Is het omdat Serena en Blair in Parijs als de perfecte vakantie klinkt? Misschien. Het subplot van Blair die haar interesse kwijtraakt in Prince Charming zodra ze denkt dat hij een chauffeur is, is zeker ook niet verkeerd. Het mysterie omtrent Chucks schotwond geeft de aflevering een extra spanningsboog. Plus, Blair die Serena in de fontein duwt, is gewoon iconisch.
 

4.08 Juliet Doesn’t Live Here Anymore

Latere seizoenen van Gossip Girl hebben moeite om waardige vijanden op te leveren en daarom is deze aflevering zo memorabel. Juliet had oprecht een geweten en werd er genadeloos voor gestraft in deze legendarische takedown. Chuck, Blair, Nate en Serena omsingelen haar en leren een generatie kijkers hoe je iemand moet draggen. Nog leuker is hoe na urenlange opbouw het gehele plot in een champagneglas verdwijnt. De belofte dat Vanessa, Jenny en Juliet samen plotten voor wraak sluit het geheel perfect af.

5.13 G.G.

Voor de 100ste aflevering ging Gossip Girl bigger en better en dat betekent een droombruiloft, een Marilyn Monroe droom-sequentie en een van de schokkendste getimede onthullingen ooit. Wat heb je nog meer nodig? Inderdaad.

5.17 The Princess Dowry

Hate it or love it, de opbouw van Dan en Blair’s relatie is uitstekend gedaan en redt een redelijk saai seizoen 5. Daarbij komt de verrassend droevige dood van Cece. De daaropvolgende misleiding gaf Ivy eindelijk een doel in de serie. Bonus punten voor Serena die in een zeldzaam herkenbaar moment verdrietig is en dan wellicht Gossip Girl lijkt te worden! Is de serie hiermee alle geloofwaardigheid kwijt? Ja, maar doet dat er heel erg toe?

 6.10 New York, I Love You XOXO

Alle eindes zijn jammer maar Gossip Girl goes out with a bang! Niet alleen wordt eindelijk de identiteit onthuld van de mysterieuze gluurder, het gebeurt ook nog eens in een super leuke montage met bekende gezichten. Is het Jenny? Dorota? Of toch Kristen Bell? En die dramatische (en redelijk willekeurige?) spoed-bruiloft van Chuck en Blair komt ook geen seconde te laat. De flash forward naar vijf jaar in de toekomst laat ons nog een keer afscheid nemen van de rijke, verwende en totaal immorele knappe jonge mensen waar we zes seizoenen van hebben gesmuld. Oh Gossip Girl, wat zouden we toch zonder je drama moeten!

Eigenlijk ben ik alleen maar een jongeman die van films en tv-series houdt en daar schrijf ik over.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.